Darko Tomas / CROPIX
Tako se to radi!

Humanost na djelu: Dirljiva gesta domaćeg glumca skuplja lajkove na Instagramu i poziva na akciju

Sroman kakav je uvijek, Slavko Sobin ideju je pripisao svojoj prijateljici Petri Nižetić Mastelić, sestri pjevača Luke Nižetića, koja je slično napravila za svoje susjede u dalekom San Franciscu.

Navikli smo već da je naš kazališni, televizijski i filmski glumac Slavko Sobin (35) u prvi redovima kad treba pomoći drugima i zajednici. Nije nepoznato da se zdušnu zalagao za prava napuštenih životinja i životinja u azilu te pozivao na udomljavanje kućnih ljubimaca, a u jeku tragedije oko koronavirusa, koja je pogodila i našu zemlju, među prvim je javnim osobama koja je odlučila napraviti iskorak - i javno ponuditi pomoć onima kojima je potrebna.

Riješi kviz i doznaj kakav si tip osobe u kriznoj situaciji: Jesi li paničarka ili izviđačica?

Tako je na svom Instagram profilu Slavko jutros objavio fotografiju na kojoj poziva starije susjede da mu se jave ako trebaju pomoć oko odlaska u trgovinu, nabavke namirnica "i slično", napisao je.

"Kad smo bili dica i igrali se ispred zgrade, bilo je najnormalnije da nam netko od starijih susida s prozora vikne da mu odemo po jaja i mliko. Otišli bi u dućan, odnili im gore, pitali 'Je l' mogu dobit čašu vode?' i sišli se nazad igrat. Nit' sam ja nešto pretjerano plemenit, nit je ovo moja ideja (hvala @modakomoda na postu iz susjedstva u San Franciscu) i dio mene čak misli da je seljački što ovo stavljam na Instagram umjesto da to radim privatno i skromno, ali ako mogu bit primjer bar pet, šest mlađih ljudi, isključivo na temelju vlastitog odgoja, evo - ponudi pomoć. Tebi ništa, susidu sve." napisao je glumac ispod objavljene fotografije.

Sroman kakav je uvijek, Slavko je ideju pripisao svojoj prijateljici Petri Nižetić Mastelić, sestri pjevača Luke Nižetića, koja je slično napravila za svoje susjede u dalekom San Franciscu.

Unatoč tome, njegova je fotografija u svega nekoliko minuta od objave skupila gotovo dvije tisuće lajkova, pa ne sumnjamo kako će potaknuti i druge da pomognu bližnjima.

A što reći nego - BRAVO, SLAVKO!


Čitajte i:

Linker
20. travanj 2024 01:19