Scena iz filma 'Za tvoje plave oči', 1999. godina
 Profimedia, United Archives
britanski zavodnik

Hugh Grant više nikada ne bi ponovio isto: 'Prestar sam, preružan i predebeo'

Jedan od glumaca koji će nam prvi pasti na pamet na spomen romantičnih komedija je britanski glumac Hugh Grant. Iako volimo kišne dane provesti gledajući ga na malom ekranu kako traži pravu ljubav, on ne dijeli isto oduševljenje s ostatkom publike.

Iako su mu devedesete godine prošlog stoljeća i uloge u filmovima poput "Četiri vjenčanja i sprovod", "Dnevnik Brigite Jones" i "Zapravo ljubav" donijele svjetsku slavu i milijunsko bogatstvo, Hugh Grant (58) neke stvari ne bi ponovio, a kazao je i kako žali što se nije okušao u još nekim filmskim žanrovima, osim u romantičnim komedijama i dramama. Da mu se danas ponudi slična uloga, glumac bi je odbio, rekao je.

"Postao sam prestar, preružan i predebeo za takve stvari. Zato danas radim neke druge stvari, i manje se mrzim zbog toga", rekao je u razgovoru za Hollywood Reporter britanski zavodnik. Iako se zbog sličnih uloga osjećao zarobljeno, veliki honorari koje je dobivao olakšali su mu muke.

Mickey Blue Eyes, Mickey Blue Eyes, Mickey Blue Eyes, Mickey Blue Eyes, Jeanne Tripplehorn, Hugh Grant  *** Local Caption *** 1999, Image: 144974462, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the movie. Im Falle anderer Verwendungen, kontaktieren Sie uns bitte. For other uses, please contact us., Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives
Profimedia, United Archives
Scena iz filma 'Za tvoje plave oči', 1999. godina

"Bio sam pravi sretnik, za te filmove su me zaista dobro plaćali. Nakon većine romantičnih filmova mogu se pogledati u oči, s nekoliko nisam zadovoljan, ali kada sve sagledam ponosan sam jer smo zabavili ljude, a to je upravo ono što je naš posao", nadodao je Grant.

Smatra i kako su gotovo sve odluke koje je donio bio krive. "Nakon filma Četiri vjenčanja i sprovod trebao sam donijeti drugačije odluke i isprobati nešto zanimljivije, a ja sam umjesto toga odigrao iste uloge narednih 17 puta", kazao je glumac koji i u 59. godini drži titulu šarmera.

Hugh Grant & Anna Eberstein
Hugh Grant and Anna Eberstein out and about, London, UK
 - 23 Jun 2017, Image: 338923966, License: Rights-managed, Restrictions: EXCLUSIVE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Hugh Grant i supruga Anna Eberstein

Osim romantičnih komedija, javnost Hugha pamti i po njegovom burnom ljubavnom životu i vezama s poznatim ljepoticama. Glumac je otac petero djece, a 2018. godine oženio se za producenticu Annu Eberstein, majku njegovo troje djece s kojom je još uvijek u braku.

Linker
14. travanj 2024 05:58