PRERANI ODLAZAK

Hollywood se oprašta od komičara i zvijezde jedne od najpoznatijih teen serija

Niti mjesec dana otkako se saznalo da boluje od raka malih stanica, u 44-godini preminuo je glumac Dustin Diamond, neponovljivi Samuel "Screech" Powers iz serije "Zvono kao spas".

Rodbina i prijatelji slavnog glumca Dustina Diamonda (44) potpuno su shrvani njegovim odlaskom. Do prije samo mjesec dana nitko nije mogao niti naslutiti da je teško bolestan, a kamoli da ga čeka ovakav kraj. Nesretni Diamond hitno je hospitaliziran 12. siječnja, nakon što je potražio liječničku pomoć zbog kvržice na vratu. Njegovi najbliži otkrivaju da se par dana prije toga tužio na neobjašnjivu bol u cijelom tijelu, a nakon što je napipao kvržicu odlučio je otići na pregled.

- Nažalost, sve upućuje da je riječ o raku, a prognoze nisu optimistične - izjavilo je tada medicinsko osoblje bolnice u kojoj je Diamond ležao zadnjih tjedana. Njihove pretpostavke potvrdila je i biopsija koja je pokazala da ima četvrti stadij raka malih stanica s metastazama na plućima. Nije poznato je li popularni komičar bio svjestan ozbiljnosti svog zdravstvenog stanja, no Diamondov tim na njegovoj službenoj Facebook stranici isti je dan zamolilo obožavatelje da mole za glumčev oporavak.

- Diamonda sada čeka najvažnija bitka, ona za život. Ne osjeća se dobro, ali neće odustati - poručili su polovinom siječnja glumcu bliski ljudi. No, nažalost, iako je odmah krenuo na kemoterapijenije - nije mu bilo pomoći. Njegov otac Mark Diamond otkrio je da je preminuo tijekom transporta iz bolnice u ustanovu za hospicijsku njegu.

Razlog zbog kojeg liječnici nisu ostavljali nade u Dustinov oporavak je i njegova obiteljska anamneza.

Naime, majka mu je dugo bolovala od karcinoma dojke, a bitku je izgubila također u četrdesetim godinama. Diamond je kao mali ostao i bez dvije godine starijeg brata Ryana, koji je u dobi od samo osam godina preminuo zbog urođene srčane anomalije.

Odrastao je samo s ocem, računalnim operaterom, a glumom se počeo baviti kao osmogodišnjak. Svjetsku slavu donijela mu je uloga u NBC-ovom sitcomu "Zvono kao spas" u kojoj je jedan od glavnih likova igrao od 1989. do 1992. Serijal se vrtio oko dnevnih dogodovština srednjoškolaca izmišljene škole u Kaliforniji, a među generacijom X vrlo je brzo stekao kultni status. Publika je posebno obožavala plavokosog Dustina kojem su producenti zbog toga ispunjavali sve želje pa se u jednoj epizodi pojavljuje i njegov otac. Kao odrasli glumac, Dustin nije ostvario zapaženije uloge, no stalno je bio u središtu zanimanja javnosti i to ponajprije zbog skandala. Prije dvanaest godina objavio je knjigu "Iza zvona", njegove zapise o snimanju popularnog serijala u kojem svoje kolege nije predstavio u laskavom svijetlu prikazajući ih kao ovisnike o opijatima i seksu. Negdje u to vrijeme otkrivena je i njegova snimka seksa s dvije žene koju je sam snimio. Nakon što su mediji došli do inkriminirajuće vrpce, voditeljici Oprah Winfrey priznao je da se zbog oba slučaja jako stidi.

Njegove kolege iz serijala u međuvremenu su mu sve oprostile te se od jučer na svojim Instagramima od njega opraštaju dirljivim riječima. Mario Lopez napisao je da će im svima nedostajati, a Elizabeta Berkley naglasila je da joj je bila čast što je baš s njim radila na početku svoje glumačke karijere.

Za glumcem tuguje i njegova bivša supruga Jennifer Misner s kojom je u braku proveo četiri godine, do 2013. Nakon toga javno je ljubio još nekoliko puta, a zadnju ozbiljnu vezu imao je s Amandom Schutz, vlasnicom tvrtke za organizaciju dječjih rođendana.

Linker
23. travanj 2024 20:55