Reuters/Hanza Media
LA LA LAND

Hit mjuzikl s Emmom Stone i Ryanom Goslingom oborio rekord na dodjeli Zlatnih globusa

Mjuzikl s Emmom Stone i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama oborio je rekord na svečanoj dodjeli nagrada Zlatni globus.

Film "La La Land" osvojio je svih sedam nagrada za koje je bio nominiran, uključujući nagradu za najbolji mjuzikl/komediju, redatelja, scenarij, glazbu, pjesmu i najbolje glumce, što do sada nikome nije uspjelo.

Producers (L-R) Jordan Horowitz and Fred Berger accept the award for Best Motion Picture - Musical or Comedy for
REUTERS

Među ostalim dobitnicima su film "Moonlight" koji je proglašen najboljom dramom, glumica Isabelle Huppert kao najbolja dramska glumica u filmu "Elle", najboljim glumcem proglašen je Casey Affleck za ulogu u "Manchester by the Sea", dok su Aaron Taylor-Johnson ("Nocturnal Animals") i Viola Davis ("Fences") odnijeli nagrade za najbolje sporedne glumce.

Viola Davis holds the award for Best Performance by an Actress in a Supporting Role in any Motion Picture for her role in
REUTERS

Ovogodišnju dodjelu nagradu, 74. po redu, vodio je komičar Jimmy Fallon, a neupitno ju je obilježio politički humor te govor glumice Meryl Streep, koja je nagrađena Cecil B. DeMille nagradom za životno postignuće. Iako ni u jednom trenutku nije spomenula Donalda Trumpa, svi su znali da slavna glumica govori upravo o budućem predsjedniku kada je govorila o nužnosti sloboda medija i prihvaćanju različitosti.

Linker
19. travanj 2024 06:22