Još jedan biser

Hauser snimio spot na Dinari: Poznata tema iz filmskog hita savršeno se uklopila među naše planine

Slavni glazbenik još je jednom briljirao u spoju glazbenog klasika i promocije Hrvatske, za svoj novi video otišao je na domaći planinski lanac gdje je uz nevjerojatne kadrove predstavio glazbu filma Pearl Harbor.

Naš proslavljeni violončelist Stjepan Hauser objavio je novi spot - za skladbu “Tennessee” - koja će široj publici biti poznata kao tema iz filma Pearl Harbor. Hauser je svojim obožavateljima priuštio još jedan sanjivi i "filmski" video, zbog kojeg će barem na kratko zaboraviti na svakodnevne probleme. Ono što je zanimljivo da je video za ovu pravu američku skladbu, naši glazbenik snimio na Dinari.

Ta naša planina, koja nije toliko razvikana, ponudila je neodoljive kadrove, u koje se violončelist obučen u odijelo, svirajući svoj instrument savršeno uklopio. Jednom kada pandemija prođe, kada se otvore granice i ljudi počnu ponovno putovati, moguće je da će HAuserovi obožavatelji iz cijelog svijeta poželjeti i uživo vidjeti nevjerojatne prizore Dinare.

Pogledajte video

Skladbu je u originalu napisao i snimio slavni kompozitor Hans Zimmer za svoj blockbuster iz 2001 - Pearl Harbor. Hauser je još jednom pokazao svoju virtuoznost i emotivnu izvedbu i to upredivnom krajoliku Dinare čiji prizori oduzimaju dah. Novi je spot moćna i poetična posveta Zimmeru koji je za originalnu skladbu bio nominiran za Zlatni globus u kategoriji “Best Original Score”.

"Hans Zimmer je jedan od najvećih skladatelja filmske glazbe. Kad nedavno imao priliku snimiti ovu divnu skladbu, morao sam napraviti verziju za violončelo. Nadam se da ćete uživati. Sretna nova godina”, poručio je Hauser.

Linker
16. travanj 2024 17:54