Sada je dobro

Hailey Bieber konačno otkrila uzrok moždanog: ‘Nisam vjerovala da imam rupu na srcu‘

U ožujku ove godine 25-godišnjakinja je doživjela simptome moždanog udara, nakon niza pretraga ustanovljen je i uzrok - mana na srcu koju je sada riješila.

Hailey Baldwin Bieber otvoreno progovara o zdravstvenom problemu koji ju je iznenadio - i prepao - u ove godine, zbog čega je 10. ožujka završila u bolnici prvi put u životu. Ovaj 25-godišnji model o svemu je progovorila na svom YouTube kanalu, u detalje je prepričala traumu koja ju je prestrašila, kazavši da želi ispričati priču koristeći "svoje riječi".

Opisala je da je doživjela "čudan osjećaj" u desnoj ruci, dok je sjedila na doručku sa svojim suprugom Justinom Bieberom. Kaže kako su joj vršci prstiju odumrli, suprug ju je pitao je li dobro, a onda je shvatila da ne može govoriti. "Desna strana lica postala mi je padati, nisam mogla izreći rečenicu. Istog trena sam pomislila da imam moždani udar", kazala je Hailey.

U blizini je bio liječnik koji ju je počeo pregledavati dok je istovremeno pozvana hitna pomoć. Padanje lica potrajalo je oko 30 sekundi, kazala je, ali borila se da izgovori riječi i odgovori na pitanja koja su joj postavljali.

Zbog anksioznog napada stvari su samo bile još gore. "Dok sam došla do hitne službe, biše manje vratila sam se u normalu, mogla sam govoriti, nisam više imala čudan osjećaj u licu ili ruci", opisala je Baldwin Bieber.

Zbog svega prenoćila je u bolnici gdje su joj napravili niz testova kako bi ustanovili bog čega je došlo do začepljenja krvne žile. Ispostavilo se da simptomi ukazuju kako je imala prolazni ishemijski napad - kojeg često nazivaju mini-moždanim udarom.

Nalazi su pokazali da je zbog svega imala nedostatak kisika u mozgu određeni period, zbog krvnog ugruška. Njeni liječnici tvrde kako je niz od tri nedavna događaja mogao doprinijeti tom udaru.

Čitajte i: Justin Bieber o trenucima kada je njegova Hailey doživjela moždani: ‘Bilo je zastrašujuće‘

image

Justin se jako prepao kada je dobila simptome moždanog udara.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Niz nesretnih okolnosti

Hailey je nedavno počela uzimati kontracepciju, bez da se konzultirala sa svojim liječnikom, a kako često pati od migrena, kontracepcija je mogla doprinijeti problemu. Uz to nedavno je imala Covid, a uz to naprezala je tijelo je putovala iz Amerike u Pariz i natrag u vrlo kratkom vremenu.

Puštena je iz bolnice iduće jutro, a kasnije je išla na niz specijalističkih pretraga na UCLA, kako bi otkrili razlog zbog kojeg je krvni ugrušak nastao i 'pobjegao' do mozga. Nije vjerovala da ima stanje otvoreni foramen ovale - radi se o malom otvoru u pregradi između dvije pretklijetke u srcu - koja se obično zatvori nakon rođenja djeteta.

Ispostavilo se da ima "rupicu na srcu" - koja je u najvećem mogućem razredu 5FPO - veličine između 12 i 13 milimetara.

U tom je trenu bila sretna što je saznala razlog zbog kojeg je dobila moždani udar. Obično srce filtrira ugruške, no zbog njenog stanja ugrušak je pobjegao u krvotok te došao do mozga.

image

Hailey je hospitalizirana u ožujku.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakon toga Hailey se podvrgnula zahvatu kojim joj je zatvoren foramen ovale kako joj je preporučio liječnik. Kroz femoralnu venu u preponama do srca je uveden maleni 'čep' u obliku gumba, koji je zatvorio njenu rupu. S vremenom će tkivo srca zarasti oko ovog pomagala.

Dodala je da je cijeli zahvat prošao vrlo glatko i da se potpuno oporavila. Za kraj je dodala kako je imala velike strahove zbog mogućnosti da ponovno doživi udar, no sada je odahnula jer su shvatili što je bio uzrok i - otklonili ga.

Linker
19. travanj 2024 16:02