JEDINI UVJET

Gwyneth Paltrow otkrila pod kojim uvjetom bi se vratila: ‘Ulogu prihvaćam samo zbog seksa sa scenaristom‘

Oskarovka Gwyneth Paltrow još je 2016. objavila da je gluma više ne interesira, pa je odlučila uzeti dugačku pauzu, ali sada je priznala da postoji jedan razlog zbog kojeg će zanemariti svoju odluku i prihvatiti ulogu – ako je zamoli njezin suprug.

Američka glumica otkrila je u YouTube showu svoje drage prijateljice, supermodela Naomi Campbell, pod kojim uvjetima bi se vratila glumi. Nakon što ju je Crna Pantera upitala što bi ju natjeralo da prihvati novu filmsku ulogu, 48-godišnja glumica odgovorila je bez suzdržavanja.

- Morala bih se seksati sa scenaristom – kazala je Paltrow. Drugim riječima, u filmski ili televizijski projekt morao bi biti uključen njezin suprug, scenarist i producent Brad Falchuk.

- Uglavnom je to razlog. Ako moj suprug nešto napiše i želi da ja glumim, onda ću pristati – rekla je glumica, ipak nadodavši kako "nikad ne može reći nikad".

Od kada je 2016. objavila da se povlači iz glume, Paltrow je snimala samo Marvelove filmove u kojima još od 2008. i hita „Iron Man” tumači superjunakinju Pepper Potts. Jedini novi projekt koji je prihvatila bio je Netflixov serijal „Političar”, čiji je scenarist i producent njezin suprug.

https://youtu.be/vJufHZy6kTU

Nevoljkost da se vrati pred kamere sasvim je razumljiva. Dok je njezina glumačka karijera vrhunac dosegnula krajem XX. stoljeća, kada je 1999. osvojila Oscara s ulogom u filmu „Zaljubljeni Shakespeare”, pravi uspjeh ostvarila je svojim lifestyle brandom Goop. Bizarni proizvodi poput svijeće s mirisom njezine vagine i vibratora oblikovanog prema partnerovom penisu omogućili su joj da stvori tvrtku vrijednu 250 milijuna dolara. Naravno, ni kao glumica nije bila siromašna, naprotiv zarađivala je i više nego pristojne honorare, ali daleko od bogatstva dobivenog s Goopom.

- Kada s 26 godina pogodite u sridu, a ujedno ste osoba koja uvijek teži nečemu boljem i zapravo ne volite toliko glumu, normalno je da počnete razmišljati što doista želite u životu. Nisam mislila da je gluma bezvrijedna, ali počela sam se pitati tko bih ja doista trebala biti – objasnila je Paltrow te dodala: - Gluma izgubi svoju privlačnost kada ste zbog nje primorani stalno biti pod medijskim reflektorima. Nije lako kada svaki vaš prekid dođe na naslovnice, a svakodnevno ste kritizirani zbog onoga što ste rekli ili odjenuli.

image
Gwyneth Paltrow i Brad Falchuk zajedno su više od šest godina.
BOAZ/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Gwyneth Paltrow rođena je u Los Angelesu u filmskoj obitelji glumice Blythe Danner i producenta/redatelja Brucea Paltrowa.

Glumački debi imala je kao 16-godišnjakinja u očevom filmu „High”, da bi odmah nakon toga snimala s Johnom Travoltom u glazbenoj romansi „Shout” i Stevenom Spielbergom, koji ju je angažirao kao Zvončicu u avanturističkoj drami „Kuka”. No, vrhunac je dosegnula 1998. kada je imala čak pet visokoprofilnih filmova, od kojih je najznačajniji svakako „Zaljubljeni Shakespeare” Johna Maddena. Za ulogu ljubavnice Williama Shakespearea zavrijedila je Oscara za najbolju glumicu, što je tada bilo golemo iznenađenje, a kasnije je objašnjeno neumornim lobiranjem danas nepoželjnog producenta Harveyja Weinsteina.

Nakon niza poznatih dečkiju, među kojima su bili Brad Pitt i Ben Affleck, Paltrow se 2003. udala za glazbenika Chrisa Martina, frontmena grupe Coldplay. Par je u braku dobio dvoje djece, kći Apple rođenu 2004. i dvije godine mlađeg sina Mosesa, no nakon 13 godina brak se raspao. Nimalo čudno jer je glumica još od 2014., dakle dvije godine prije službenog razvoda, bila u vezi sa scenaristom i producentom Bradom Falchukom, kojega je upoznala na snimanju TV serijala "Glee".

Linker
19. travanj 2024 06:48