Samo oprezno

Gwyneth Paltrow otkrila kako se liječila protiv Covida-19, stručnjaci poručuju: ‘Ne slijedite njezine savjete‘

Vlasnica i osnivačica brenda Goop već mjesecima se liječi od takozvanog ‘dugotrajnoj Covida‘ koji obično zahvaća zdrave žene koje su imale blaži oblik bolesti, ali još uvijek osjećaju njegove posljedice. Njezin način liječenja zabrinuo je britansku Nacionalnu zdravstvenu službu koja je odmah reagirala.

Bivša glumica Gwyneth Paltrow, koja je u posljednjih nekoliko godina podigla puno prašine zbog svojih neobičnih savjeta i proizvoda, napisala je na stranici svog brenda Goop iskustvo s liječenjem od Covida-19. Naime, poznato je da 10 posto oboljelih od ove bolesti razvija kronične simptome zvane "dugotrajni Covid". Oni mogu biti umor i bolovi u tijelu, glavobolja, nesanica, proljev, otežano disanje, "moždana magla" ili pak problemi s pamćenjem.

Čitajte i: Dugo joj je trebalo: Kontroverzni brend Gwyneth Paltrow, Goop, pustio u prodaju svoj prvi vibrator

Takvu dijagnozu dobila je i Paltrow koja je potom napravila testove. Oni su pokazali da u njezinom tijelu postoji velika razina upale pa se okrenula alternativnom načinu liječenja uz pomoć tretmana liječnika funkcionalne medicine (oblik alternativne medicine) dr. Willa Colea.

image
Paltrow se navodno izliječila od posljedica Covida-19 prema preporuci dr. Willa Colea koji ju je upoznao s njegovom knjigom i 'intuitivnim postom'.
PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

On ju je upoznao s vlastitim konceptom "intuitivnog posta" koji je Paltrow prilagodila svojem režimu prehrane. Okrenula se keto i biljnoj prehrani te konzumirala pregršt kokosovih aminokiselina i redovito je pohodila infracrvenu saunu. Također, svakodnevno je postila do 11 ujutro, izbacila šećer i alkohol iz prehrane, a ubacila puno dodataka prehrane kao i prašak za detoksikaciju svog brenda Goop.

"Sa svim što radim osjećam se dobro, to je kao poklon mom tijelu. Imam energije, vježbam ujutro i odlazim u infracrvenu saunu što češće mogu, a sve u svrhu liječenja", napisala je Paltrow u tekstu.

Čitajte i: Nije sve kako je pričala: Osebujna Gwyneth tjerala je osoblje da miriše njezino međunožje

Iako je istaknula da ujedno provodi veliko istraživanje, njezini "savjeti" potaknuli su britansku Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) da se očituje o ovoj temi. NHS je upozorio ljude da ne slijede savjete bivše glumice.

"Posljednjih nekoliko dana nažalost vidim da Gwyneth Paltrow pati od posljedica Covida. Želimo joj svako dobro, ali neka od rješenja koja ona preporučuje zaista nisu rješenja koja bismo preporučili u NHS-u. Covid moramo ozbiljno shvatiti i primijeniti ozbiljnu znanost. Svi influenceri koji se koriste društvenim mrežama imaju obavezu odgovornosti i brige oko toga. Dezinformacije, poput virusa, prelaze granice, mutiraju i razvijaju se. Stoga mislim da YouTube i druge platforme društvenih medija ovdje imaju stvarnu odgovornost i priliku", rekao je Stephen Powis, nacionalni medicinski direktor NHS-a Engleske.

image
Gwyneth Paltrow na Goop zdravstvenom summitu u Los Angelesu 2019.
NEILSON BARNARD/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Ovo nije prvi put da je Paltrow zbog svog načina života, savjeta i proizvoda razbijesnila javnost i stručnjake. Naime, 2017. je protiv nje pokrenuta tužba u ime Agencije za hranu, lijekove i zdravlje zbog prodavanja jaja od žada koja "umetanjem u vaginu sprečavaju prolaps maternice i poboljšavaju seksualni život". Tužitelji iz Kalifornije rekli su da njezini savjeti i proizvodi ozbiljno mogu naštetiti zdravlju.

Linker
17. travanj 2024 10:33