Profimedia, Mega Agency
druga strana majčinstva

Glumica o mukama s kćeri: 'Sve sam probala i na kraju ostala tužna i frustrirana'

Prije šest mjeseci je rodila kćerkicu i svijetu upravo objavila da je odlučila prestati dojiti jer se više ne može nositi s izdajanjem mlijeka na setu TV showa 'Younger' na kojem intenzivno radi. Objasnila je što je sve radila ne bi li njezina djevojčica što duže pila majčino mlijeko, odnosno što je sve prethodilo teškoj odluci.

Prije šest mjeseci je rodila kćerkicu i svijetu upravo objavila da je odlučila prestati dojiti jer se više ne može nositi s izdajanjem mlijeka na setu TV showa 'Younger' na kojem intenzivno radi. Objasnila je što je sve radila ne bi li njezina djevojčica što duže pila majčino mlijeko, odnosno što je sve prethodilo teškoj odluci.

Glumica Hillary Duff (31) i njezin partner, pjevač Matthew Koma (31), roditelji djevojčice Banks Violet postali su krajem listopada prošle godine. Ona iz prošlog braka s hokejašem Mikeom Comriejem (38) ima i sedmogodišnjeg sina Lucu. Svojim je pratiteljima na društvenim mrežama Hillary naširoko objasnila svoju odluku koja se odnosi na majčinstvo, a koja joj je iznimno teško pala, ali bila je neizbježna. Time je ženama dala do znanja da ni bogatima i slavnima brige oko roditeljstva nisu nepoznanica i da svi mi u jednom trenutku moramo donijeti teške odluke, ali i da ne smijemo imati lošu savjest ako smo ih dobro odvagnuli.

'Prošli tjedan bio je moj posljednji u kojem sam dojila Banks. Mama sam dvoje djece i radim. Zadala sam si zadatak da ću nakon šest mjeseci dojenja kćeri razmotriti mogu li i dalje, ili ću odustati. Odustala sam, znate zašto? Da budem iskrena, izdajanje me izluđivalo. Nisam imala apsolutno ništa praznog hoda, mlijeko je znalo letjeti prema kosi i paletama sjenila dok su me istovremeno i šminkali i frizirali na setu. Imala sam električnu izdajalicu koja, da mi dodatno zagorča, ispušta i užasan zvuk koji mi je prolazio glavom noću i danju. S tim sam se strojem, vjerujte mi, puno družila i u ponoć i u tri u noći', objasnila je svoje razloge prestanka dojenja.

Sina je Duff dojila duže jer se tada na posao vratila kasnije, kad je imao devet mjeseci. 'Tada se gotovo i nisam morala izdajati. Nisam pojma imala kakve su to muke kad dijete prestanete fizički dojiti. Količina mlijeka se smanjuje, ne želite znati koliko sam čaja od komorača popila, koliko sam keksa, shakeova, kapljica konzumirala ne bi li imala više mlijeka. Pa to je bilo ludo', iskrena je Duff.

Studio City, CA  - *EXCLUSIVE*  - Hilary Duff, 31, pictured with her 2-month-old daughter Banks Violet while out and about on this hump day.

Pictured: Hillary Duff, Banks Violet

BACKGRID USA 9 JANUARY 2019, Image: 406107556, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Rekla je i da je uživala dok je dojila prije nego što je počela raditi te da je svjesna da ne mogu sve mame dojiti pa se smatra sretnicom što je kćeri pružila lijepi početak. 'Kad sam počela raditi sve je otišlo tako daleko da bih se slomila da nisam prekinula začarani krug. Naime, kad sam bila kod kuće, Banks je postala nezainteresirana za dojenje, to me rastuživalo i osjećala sam se kao da sam podbacila, frustriralo me to. Mi mame zanesemo se u ulogama superžena... jer mi to jesmo. Radimo puno toga previše, jer možemo!', rekla je za slavna mama za kraj.

Linker
02. svibanj 2024 13:28