Profimedia, Backgrid USA
NE GUBI NADU

Glumica ne odustaje unatoč teškoj bolesti: 'Naizgled sam lošije, ali bit ću ponovno sretna'

Otkako je javnosti objavila da boluje od multiple skleroze u listopadu prošle godine, glumica Selma Blair sa svojim obožavateljima dijeli detalje svojeg fizičkog i psihičkog stanja. Nakon što je početkom godine stigla na crveni tepih sa štapom i nakon toga podijelila da joj je sin pomogao obrijati glavu, Selma je sada otkrila još jedan način na koji svoje emocionalno stanje drži pod kontrolom.

Potpuno iskreno, bez ikakvih filtera, Selma Blair govori kroz što sve prolazi u svojoj borbi s multiplom sklerozom, dijagnozom za koju je doznala prošlog ljeta. Zbog teškoća sa hodanjem glumica ima brojna pomagala, a kako bi si olakšala svakodnevicu nedavno je otkrila kako je obrijala glavu, u čemu joj je pomogao sin, jer joj je teško podizati ruke kako bi se počešljala.

U najnovijoj objavi, Blair je otkrila kako joj je jedna od terapija bila i jahanje te da joj je cilj da jednom ponovno bude u sedlu. Objavila je staru fotografiju na kojoj ljubi bijelog konja.

- Nakon što sam rodila i osjećala se napola mrtvom cijelo vrijeme, nakon ljutnje i suza, nakon što je moje srce eksplodiralo s nježnošću i razumijevanjem, prije bilo kakve dijagnoze, tražila sam i pronašla ovog konja - napisala je 47-godišnja glumica i dodala kako je naposljetku pronašla način da se nosi sa svojim krizama i zavoli samu sebe na Cellar Door Farmi u Los Angelesu. Tamo je pronašla konja s kojima se u potpunosti povezala i koji joj je pomagao da prebrodi najteže trenutke. Obećala je da će mu se ponovno vratiti.

- I dalje učim i sve sam bolje. Iako se na prvi pogled lošije. Opet ću jahati na tom konju, opet ću biti sretna - napisala je Blair govoreći o teškom razdoblju koje je pred njom. Glumica i majka 7-godišnjeg Arthura muči se sa simptomima multiple skleroze, kronične upalne bolesti središnjeg živčanog sustava. Teško koristi desnu nogu, često je iscrpljena i ima spazam glasnica, odnosno povremeno joj se grči mišić grkljana pa dolazi do promjene glasa.

Njezina otvorenost oko bolesti naišla je na odobravanje obožavatelja koji su joj zahvalni što dijeli sve teškoće s njima, ali i što je toliko hrabra i nikada ne odustaje, jer time i njima daje snagu i vjeru da u svojim teškim situacijama mogu naći nadu da će biti bolje.

Linker
02. prosinac 2022 20:50