iskrena kolegica

Glenn Close smatra da Gwyneth Paltrow nije trebala dobiti Oscara: ‘To jednostavno nije imalo smisla‘

Uspjeh filma "Zaljubljeni Shakespeare" na dodjeli Oscara 1999. godine iznenadio je mnoge, a glumica Glenn Close i danas se sjeća kako nije mogla vjerovati ušima kad je čula da je nagradu za glavnu žensku ulogu dobila Gwyneth Paltrow.

Slavna glumica Glenn Close već je sedam puta bila nominirana za Oscara, a i ove je godine u toj prestižnoj utrci, zahvaljujući filmu ‘Hillbilly Elegy‘.

Prošle je godine publika smatrala kako je zaslužila ‘zlatnog kipića‘ za ulogu u filmu "The Wife", no nagrada za najbolju glumicu otišla je u ruke Olivije Colman za ulogu u filmu "The Favourite".

image
Glenn Close sedam je puta nominirana za Oscara u kategoriji glavne ženske uloge.
Shutterstock Editorial/Profimedia

73- godišnja Glenn o Oscarima se raspričala u intervjuu za ABC News te otkrila da joj i dan danas nije jasno kako je kipić 1999. godine otišao u ruke Gwyneth Paltrow.

"Velika je čast biti nominiran od struke. Ali opet, nikad nisam mogla razumjeti kako mogu uspoređivati neke izvedbe. Sjećam se godine kad je Gwyneth Paltrow dobila nagradu umjesto fantastične glumice iz filma ‘Central Station‘ i pomislila sam - Što? Ovo nema smisla!"

Ovim komentarom Glenn je mislila na glumicu Fernandu Montenegro koja je za film "Central Station" dobila više nagrada na festivalima diljem svijeta, ali ne i Oscara koji je otišao u ruke Gwyneth Paltrow za film "Zaljubljeni Shakespeare".

image
Gwyneth Platrow 1999. godine s ekipom filma "Shakespeare in Love".
Shutterstock Editorial/Profimedia

Iste su se godine za nagradu najbolje glumice borile i Cate Blanchet i Meryl Streep, a mnoge je uzrujalo što je "Zaljubljeni Shakespeare" dobio i nagradu za najbolji film, umjesto odličnog uratka "Spašavajući vojnika Ryana".

"Tako da mislim da pobjeda ima više faktora... Koliko su novaca uložili u to da film bude poznatiji javnosti. Mogla bih filozofirati o tome kad bi me to brinulo", zaključila je Glenn.

Linker
15. travanj 2024 22:14