Na meti

Glazbenica živi u stalnom strahu! Za Taylor Swift prijeteće poruke i provale postale su dio života

Zbog sve bezobzirnijih prijetnji unajmila je tim tjelohranitelja kakvih se ne bi posramila ni Tajna služba, ali ni to nije odvratilo jednog napasnika od provale u dom ove nagrađivane umjetnice.

Kada bi američka kantautorica Taylor Swift (31) objedinila u knjizi sve prijetnje sumanutih obožavatelja što ih je do sada primila, opisala provale u njezin životni prostor i objavila poruke pune mržnje i uvreda članovima njezine obitelji, bio bi to horor dostojan Stephena Kinga. Glazbenica već dugo čini sve što je u njezinoj moći ne bi li je uhode ostavile na miru, njezini odvjetnici među vodećim su po broju isposlovanih zabrana približavanja, angažirala je i četu tjelohranitelja kakvih se ne bi posramila ni američka Tajna služba, no katkad ni to nije dovoljno da se obrani od napasnika.

Dokazuje to incident koji se prošle subote dogodio na ulazu u stambenu zgradu u njujorškoj četvrti Tribeca na čijem se vrhu nalazi njezin stan. Policija je uhitila uhodu pri pokušaju ulaska u zgradu u kojoj kantautorica, prema pisanju portala Page Six, posjeduje tri nekretnine, a vlasnica je i susjedne zgrade vrijedne 17 milijuna dolara. Osumnjičeni Hanks Johnson (52) predao se policiji bez opiranja, a tom prilikom se otkrilo da je izdan nalog za njegovim uhićenjem jer se početkom travnja nije pojavio na sudu gdje mu se trebala odrediti kazna za prijestup iz listopada 2019.

Čitajte i: Šokirana spoznajom da ju je ‘prodao‘, Taylor Swift tvrdi da ju slavni menadžer želi ušutkati

Bosonogi uljez

Nije poznato da li je taj slučaj povezanim s kantautoricom, koja i bez njega ima dovoljno razloga za brigu jer na nju vreba cijela "četa” napasnika. Prije dvije godine opsjednuti fan provalio je u njezinu vilu na Rhode Islandu, a uhićen je bosonog. Policiji je objasnio da je izuo cipele kako je bi ispao nekulturan. Napasnik Frank Andrew Hoover otišao je korak dalje zaprijetivši 2016. njezinom ocu Scottu Swiftu i njezinoj cijeloj obitelji jer mu "smetaju” da dopre do nje i objasni joj koliko je voli. Tvrdio je da su u braku. Na sreću, uhićen je nakon što joj se pokušao približiti na koncertu u Austinu. Pred sudom se izjasnio krivim zbog remećenja javnog reda pa je 2018. osuđen na 10 godina uvjetne kazne, praćenje kretanja preko GPS-a najmanje godinu dana nakon osude - kako bi se utvrdio poštuje li zabranu približavanja od 1,6 kolimetara (jedne milje) kantautorici i njezinoj obitelji. Prije pet godina, obožavatelj Christian Ewing popeo se na pozornicu tijekom njezinog koncerta i pokušao joj se približiti.

Zastrašujuća provala

Zaštitari su ga spriječili, ali on se nije dao maknuti s pozornice. Hrvao se sa zaštitarima sve dok nisu dobili pojačanje, a jednom je tjelohranitelju slomio rebro. Budući da je sudac procijenio da Ewing nije u stanju pratiti suđenje, odlučeno je kako mora provesti tri godine u kalifornijskoj mentalnoj instituciji Patton State Hospital. Preklani se dogodio najgori incident, vrebač Roger Alvarada koristio je ljestve da se popne na dvorišni dio jedne od njezinih nekretnina u New Yorku, došao je do drugog kata zgrade i razbio staklena vrata na njezinoj terasi koristeći komad betona. Srećom, tada nije bila kod kuće, a uljez je uhićen. Bio je to drugi incident koji je pjevačica imala s istim napasnikom 2018. Naime, u travnju iste godine provalio je u njezin stan gdje se istuširao i spavao u njezinom krevetu.

Čitajte i: Grammyji 2021.: Beyonce i Taylor Swift ušle u povijest, Harry Styles dobio svoj prvi zlatni gramofon

Glazbenica ostavlja dojam osobe koju nije lako uplašiti, ne dozvoljava da joj uznemiravanje kvari život i pouzdaje se u svoj tim tjelohranitelja. "Nervozna sam kada imam incidente sa stalkerima. Nastojim ne razgovarati previše o tome jer me to plaši. Zbog toga sam toliko zahvalna ljudima koji se ljudi brinu o mojoj sigurnosti", rekala je svojedobno za britansko izdanje Cosmopolitana. Odmjerena izjava ne otkriva kako je živjeti uz pritisak s kojim se svakodnevno suočava. Ispada da su američki predsjednici sigurniji od nje jer bi pokušaj sumantog obožavatelja ući na silu u Bijelu kuću završio s višegodišnjom robijom dok se ona mora stalno osvrtati iza sebe pitajući se hoće li vrebač iduću put uspjeti u naumu?

Linker
19. travanj 2024 02:44