akcija niza glazbenika

Gibonni i Nikša Bratoš u akciji za sisačku Glazbenu školu: ‘Trebat će za zgradu...‘

Glazbenici su se odlučili pomoć potresom pogođenoj Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. 140 godina stara zgrada teško je oštećena u petrinjskom potresu, no prema riječima profesorice Julijane Akrap, instrumenti im nisu problem. Zgrada je ta koja treba svu moguću pomoć.

"Evo jedne lijepe vijesti za početak Nove godine, Gibo i Nikša Bratoš odlučili su donirati instrumente djeci iz glazbene škole stradale u potresu i to je pokrenulo lavinu dobrote pa su se i drugi kolege glazbenici odlučili priključiti akciji", objavljeno je na službenoj stranici Gibonnijevog kluba obožavatelja.

Zlatan Stipišić Gibonni i Nikša Bratoš pokrenuli su, naime, akciju darivanja instrumenata djeci koja pohađaju sisačku Glazbenu školu Frana Lhotke, koja je teško oštećena u potresu 29. prosinca 2020.

Objava je polučila niz komentara, a među njima se našao i onaj sisačke profesorice klavira Julijane Akrap. Lijepo gestu je pohvalila, rekavši da su instrumenti neoštećeni, no da će trebati sredstava za zgradu. Zgradu staru 140 godina potres je značajno oštetio, a kako bi se što prije obnovila, uprava škole zamolila je financijsku pomoć i objavila žiro račun za donacije. U OTP banci otvoren je račun HR6924070001188006602; SWIFT: OTPVHR2X (opis plaćanja: donacija za obnovu zgrade).

Linker
16. travanj 2024 15:01