Veliki dobrotvor

George Clooney pomaže u Italiji: Idući dan već je čistio ceste, a sada prikuplja 60 milijuna eura

Glumac je s obitelji boravio u njegovoj kući na obali jezera Como kada su se taj dio Italije prošlog tjedna sručile ogromne količine kiše, nekoliko mjesta stradalo je od siline vode i mulja, a holivudski glumac odmah je krenuo u pomoć.

Glumac George Clooney radi sve što može kako bi pomogao u oporavku mjesta oko jezera Como koja su stradala u nedavnim poplavama. Za to područje Italije holivudski glumac iznimno je vezan jer godinama ljetuje u kući koju ima u mjestu Laglio na tom poznatom jezeru. Područje je prošlog tjedna stradalo nakon obilnih kiša koje su zatim prouzročile bujice mulja koje su zatrpale gradiće u podnožju planine.

Čak 60 stanovnika moralo je biti evakuirano iz domova tog utorka 27. srpnja. Glumac se u tom trenu zatekao u svojoj talijanskoj rezidenciji sa suprugom Amal i njihovim četverogodišnjim blizancima.

image
George Clooneyodmah je idućeg dana bio na ulicama sa servisnim službama.
PROFIMEDIA

Idućeg dana Clooney je viđen u gradu kako obilazi stradale kuće, također je pomagao stanovnicima da počiste ulice. "Došao je odmah u gradsku vijećnicu da vidi što se dogodilo, krenuli smo u obilazak i pregledavanje štete", kazao je gradonačelnik Laglia Roberto Pozzi. Clooney s lokalnim vlastima pokušava prikupiti pomoć od 60 milijuna eura za stradala mjesta u okolici.

"Bio je stvarno uznemiren i rekao je da želi pomoći. Prikupljamo sredstva i novac te mislim da će za to koristiti svoje kanale - kako bismo mogli pomoći ljudima koji su ostali bez krova nad glavom", dodao je gradonačelnik.

image
Osim saniranja štete, razgovarao je i ohrabrivao brojne stradale stanovnike.
PROFIMEDIA

Clooneya su u pomaganju na ulicama snimile i kamere talijanske televizije, kojima je dao i izjavu. "U Cernobbiju je situacija ozbiljna, a u Lagliju je još gora. Razgovarao sam s gradonačelnikom, bit će puno posla, bit će potrebni milijuni dolara, ali ovo mjesto je jako. Reagirat će i vratiti se bolji nego prije. Ovo je vrlo otporno mjesto", kazao je George. S obitelji je u lipnju došao u kuću na jezeru Como, nakon što su imali neobično dugu pauzu. Naime, Clooneyevi prošle godine nisu ljetovali u Italiji.

George Clooney nikada nije bio na glasu kao razmetljivac, na sebe ne troši mnogo, ali zato uvijek je spreman dio svog bogatstva podijeliti s onima kojima je to potrebnije. U tome ima i svesrdnu podršku supruge Amal, odvjetnice specijalizirane za ljudska prava.

Čitajte i: Jedan od najvećih glumaca današnjice s obitelji boravio u Esplanadi! Shannon mahao fotografu dok je napuštao Zagreb

Čitajte i: Koja faca: George Clooney svakom od svojih 14 najboljih prijatelja poklonio po milijun dolara

Prijatelj široke ruke

Neobičan poklon George je 2013. dao svojim prijateljima, naime kako je otkrio u razgovoru za časopis GQ, svakome od svojih 14 najboljih prijatelja poklonio je milijun dolara.

image
George Clooney ima kuću za odmor na jezeru Como.
PROFIMEDIA

Ovu "prijateljsku zgodu" prije nekoliko je godina otkrio njegov prijatelj Rande Gerber, suprug Cindy Crawford, koji je medijima ispričao kako je Clooney njega i još 13 bliskih prijatelja pozvao na večeru na kojoj je svakome poklonio kovčeg s milijun dolara gotovine.

Tada nije bio oženjen niti je razmišljao o obitelji pa si je mogao priuštiti da na takav način zahvali prijateljima što su bili uz njega sve te godine.

image
PROFIMEDIA

"Sve što sam imao su bili ti momci koji su mi u razdoblju od 35 godina pomagali na ovaj ili onaj način. Spavao sam na njihovim kaučevima. Posuđivali su mi novac kad sam bio bez prebijene lipe. Pomagali su mi i ja sam pomagao njima. Mislim, bez njih ne bih imao ovo što imam", otvorio je srce slavni glumac.

Linker
18. travanj 2024 09:01