Dream team

George Clooney i Julia Roberts u novom pothvatu: Dugogodišnji kolege prvi će se put poljubiti na filmskom platnu

Iako su surađivali u šest igranih filmova, tek će u prvoj zajedničkoj romantičnoj komediji ‘Ticket to Paradise‘ pokazati imaju li, kao dugogodišnji prijatelji, kemiju kojom će nas ‘zalijepiti‘ za veliko platno.

Premda su dijelili set u šest igranih filmova, George Clooney (60) i Julia Roberts (54) prvi put su se udružili u romantičnoj komediji. Privilegiju da je ljubi pred kamerama dosad su imali Richard Gere (u dva filma), te Javier Bardem (u jednom) i Clive Owen (također u jednom), a sada je na red došao i holivudski glumac, redatelj koji je izvan seta dobar prijatelj Zgodne žene.

Hoće li uspjeti dočarati kemiju bivših ljubavnika koji nakon mnogo godina otkriju da se još uvijek vole, otkrit će se u filmu "Ticket to Paradise", prvom zajedničkom poslije akcijskog trilera "Money Monster" iz 2016. Kako su se opet spojili, ispričao je za australski portal "Deadline".

- Nazvao sam Juliju čim sam pročitao scenarij, koji je i ona dobila. Upitao sam je: "Što misliš, hoćemo li to napraviti? Ako si ti za, i ja sam" - otkrio je glumac koji se romantičnoj komediji, žanru kojim se proslavio na početku karijere, vraća poslije 26 godina. Tada je s Michelle Pfeiffer snimio film "One Fine Day" o slučajnom i u prvi mah ne baš prijateljskom susretu dvoje samohranih roditelja.

Nakon toga, jedan od najzgodnijih komada u filmskoj industriji prebacio se u akcijski žanr i od tada nismo imali mnogo prigoda gledati ga u ljubavnim scenama na velikom platnu.

image

Julia Roberts i George Clooney na setu filma 'Ticket to Paradise' u Australiji.

BACKGRID AU/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Želite se družiti s Georgeom Clooneyjem u njegovoj talijanskoj vili? Za ovu ‘nestvarnu‘ ponudu svi imaju jednake šanse

Novi projekt

Budući da glumac polako dolazi u godine kad će prilika za romantične komedije biti sve manje, vjerojatno ga je i to potaknulo upustiti se s prijateljicom u novi pothvat. O čemu se radi? Julia Roberts i George Clooney tumače razvedeni bračni par koji putuje na Bali kako bi spriječili svoju kćer napraviti istu pogrešku što su je oni napravili prije 25 godina, piše portal Cinemablend.

Film se snima u Australiji, režira ga Ol Parker ( iza njega je mjuzikl "Mamma Mia!: Here We Go Again" iz 2018., sniman i na Visu), a ekipa se prema riječima Georgea Clooneya na setu odlično zabavljala do trenutka kad su australske vlasti zbog Covida-19 zaustavile snimanje samo dva tjedna prije kraja.

image

George Clooney i Amal Clooney.

MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Naime, 12 glumaca i članova tima zarazilo se virusom (među njima, srećom, nisu George Clooney i Julia Roberts) stoga su svi poslani kućama. Sljedećeg mjeseca set bi se trebao opet otvoriti ako australske vlasti tako odluče.

Čitajte i: George Clooney na mukama: Jedva je preživio dvije godine izolacije, a sad je ponovno zatvoren s djecom i ženom

- Provodili smo vrijeme svog života. Julia je u filmu jednostavno fantastična. Zabavna smo glumačka postava. Ostalo nam je još samo nekoliko dana vjerujem da ćemo ga moći završiti. Možda ćemo stići prikazati ga na festival u Veneciji, ali vjerojatno ne u konkurenciji jer je ovo neka vrsta staromodnog filma - ispričao je Clooney koji je i među producentima romantične komedije.

Možda mu je film, čiji se početak prikazivanja u kinima najavljuje za kraj listopada ove godine, izgovor da nakratko zbriše iz kuće, izvan okrilja supruge, odvjetnice za ljudska prava Amal Clooney (43) i njihovih četverogodišnjih blizanaca Elle i Alexandera. Nije lako biti tata u njegovim godinama, a kako je tijekom zatvaranja uglavnom on čuvao djecu, četverogodišnje blizance jer je Amal nekako uspijevala raditi online, došlo je vrijeme nadoknaditi propušteno.

Linker
18. travanj 2024 06:56