Strastvena pjevačica

Gagina ‘mala škola glume‘: Zbog njezine scene u kadi glasoviti redatelj umalo je doživio infarkt

Otkako je film o jednoj od najpoznatijih modnih dinastija ‘House of Gucci‘ poharao kino dvorane, ne jenjava zanimanje za pikanterije sa snimanja. U razgovoru za magazin Variety glazbenica Lady Gaga, koja u ovom hitu igra glavnu žensku ulogu, ispričala je kako se toliko uživjela u svoj lik da se na setu umalo utopila.

Američka glazbenica Lady Gaga (35) već je u više navrata priznala da joj je uloga Patrizije Reggiani, popularne "Crne udovice" koja je naručila ubojstvo svog supruga Maurizija Guccija, u jednom trenutku postala opasna po njeno psihičko i fizičko zdravlje. Da se previše unijela u svoj lik dokaz je i njezino zadnje svjedočanstvo o filmu. Dajući intervju kolegi Jakeu Gyllenhaalu za video rubriku Varietyja "Glumci za glumce", Gaga se prisjetila kako se nepotrebno dovela do ruba sa scenom u kojoj leži uronjena u kadi, a sve u želji da bude što uvjerljivija.

"Ja sam znala da mogu podnijeti tu patnju i bol, osim toga kao pjevačica imam iskustva s zadržavanjem daha, no redatelj Ridley Scott nije imao pojma što se događa sa mnom i u jednom je trenutku panično počeo vikati ‘Rez! Rez! Vadi je odatle‘", ispričala je Gaga. Na to joj je Jake u šali dobacio da svi znaju kako ju je Oscarom nagrađen redatelj u više navrata morao "dovoditi u red" zbog njezinog očitog traumatiziranja ulogom.

Gaga je Gyllenhaalu odgovorila da Ridley zapravo nije imao razloga za brigu. Ni taj put sa scenom u kadi, ali ni s drugim scenama u kojima se previše uživljavala u ulogu.

image

Lady Gaga istaknula je kako redatlej nije imao baš nikakvog razloga za brigu.

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Životna priča Lady Gage: Od vrhunske glazbenice do glumice u usponu koja unatoč svojoj boli osvaja svijet

"Vjerovao ili ne, u prijateljskim sam odnosima s opasnošću i nelagodom kada je riječ o stvaranju umjetnosti. Osjećam se sigurno u boli. Osjećam se sigurno u umjetnosti. Gotovo mislim da se osjećam sigurnije uz umjetnost nego u životu. Kad glumim neki lik, u njemu sam svo vrijeme, i u pauzama od snimanja", objasnila je Gaga svoju "malu školu glume", dodavši da ona ne razumije umjetnike koji stalno ulaze i izlaze iz svojih likova.

"Za mene je to veće sranje. Pa to je tek za izludjeti...", zaključila je Gaga, koja je Gyllenhaalu i ponovila da je zahvaljujući glumi pobjegla od "stare" sebe.

Linker
19. travanj 2024 01:07