Getty Images
#MelaniaLovesTrudeau

Fotografija Melanije i Justina podigla je prašinu, Trump je ljut: Njezin pogled u najzgodnijeg političara govori sve

Na summitu G7, koji se trenutačno održava u Francuskoj, uhvaćena je fotografija zbog koje je internet jučer gorio: prva dama SAD-a našla se u fokusu zbog "zaljubljenog" pogleda koji je uputila kanadskom premijeru, kojeg mnogi smatraju jednim od najzgodnijih političara.

Američki predsjednik Donald Trump sigurno nije bio sretan kada je vidio da na Twitteru dominira hashtag #MelaniaLovesTrudeau, a sve zbog jedne fotografije uhvaćene na G7 summitu. Prva dama SAD-a je s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom razmijenila dva poljupca na obraz, a iako je gesta potpuno uobičajena fotografija je ipak izazvala veliku znatiželju. Naravno, u sve su se uključili i stručnjaci za neverbalnu komunikaciju te u detalje analizirali što sve hit fotka govori.

BIARRITZ, FRANCE - AUGUST 25:  Canada's Prime Minister Justin Trudeau, US First Lady Melania Trump, US President Donald Trump, French President's wife Brigitte Macron join G7 leaders and guests as they gather for a family picture in front of the Biarritz lighthouse on the second day of the annual G7 summit on August 25, 2019 in Biarritz, France.  (Photo by Andrew Parsons - Pool/Getty Images)on August 25, 2019 in Biarritz, France.  (Photo by Andrew Parsons - Pool/Getty Images)
Getty Images

Stručnjakinja Patti Wood, autorica knjige "Snap: Making the Most of First Impressions, Body Language, and Charisma", otkrila je što govori čvrsti stisak ruke Donalda Trumpa, a što "taj pogled" Melanije Trump.

"Možda mnogi to nisu primijetili, ali ova fotografija je zapravo dramatična i to zbog tog držanja ruke. Donald i Melania se često drže za ruke, ali kod njih to nije izraz nježnosti ili ljubavi u vezi. Kod njih je to obaveza, često se može vidjeti kako je on vodi, povlači, hoda ispred nje i vuče je za sobom. Ni ovog puta nema nikakve razlike. Mnogi možda vide to kao romantičnu gestu, ali kod njih se radi o potpuno drugačijem držanju od onog što možemo vidjeti kod drugih parova. Vidi se njezina napetost i njegovo manipuliranje." - govori stručnjakinja za govor tijela i dodaje kako se mnogo toga može vidjeti i iz njezinog položaja tijela.

"Okrenula se od Donalda, Vidi se to po položaju tijela, ali i po položaju ruke, a najzanimljivije je da je njegova ruka dominantna, odnosno preko njezine" - objašnjava Patti Wood. I dok se od svojeg supruga odmaknula, primaknula se Justinu Trudeau, što ne bi bilo ništa neobično da mu nije došla mrvicu preblizu, a Wood je primijetila i još neka odstupanja kod takvog pozdrava.

"Kada pobliže pogledate, vidite da je ona manje od 20 cm od njegovog tijela. Ušla je duboko u intimnu zonu, koja je inače 30 do 35 centimetara. Neobično je i to što se ona ne "odvaja" od njega kad mu daje poljubac. Obično kod takvog pozdrava žene odmaknu prsa i zdjelicu i naprave takozvani luk" - govori Wood i dodaje kako je još značajnije od toga način na koji ona gleda u kanadskog premijera.

"Ona uživa u pogledu i kao da govori "pravi je užitak poljubiti te" - otkriva stručnjakinja i dodaje da nije nimalo čudno što su mnogi tu fotografiju odmah povezali s naslovnicom nekog romantičnog romana jer kad gledate samo njih dvoje ostaje dojam romantičnog poljupca. Što se tiče Trumpa, po položaju usana, pogledu u pod i obrvama se može vidjeti kako je američki predsjednik ljut na svoju suprugu, a Wood govori kako je Melania sve namjerno napravila, potpuno svjesna da poziraju za fotografije i da njezin potez neće proći nezapaženo.

Naravno da je fotografija u rekordnom roku postala najzabavnija stvar na internetu, a komentari su bili još bolji: od toga da Melania planira pobjeći u Kanadu do ljubavne fore "pronađi nekoga tko te gleda kao što Melania gleda Justina.

Linker
25. travanj 2024 06:09