Profimedia
Svijet im zavidi, a one otišle!

Fokusirale se na djecu, zdravlje, privatnost... Odlukama šokirale fanove, no sličnih primjera ima i u Hrvatskoj!

Trend napuštanja svijeta slave i blještavila uhvatio je Hollywood. Mnoge glumice napustile su sve kako bi imale više mira i privatnosti, a takvih primjera ima i u Hrvatskoj.

Sve je više holivudskih diva koje se u ranijoj životnoj fazi odlučuju 'umiroviti'. Barem kad je u pitanju konstantno snimanje i životni tempo koji je potpuno predan poslu. Iako im donosi slavu i vrlo visoke honorare, nije to život iz snova - kao što se mnogima čini. Glumica koja je devedesetih bila jedna od najtraženijih u Hollywoodu objasnila je zašto više ne prihvaća velike uloge - sve se promijenilo kada je ostala trudna i shvatila da to nije tempo kojim želi i dalje živjeti.

Gwyneth Paltrow (47) u najnovijem intervjuu koji je dala za Harper's Bazaar otkrila je da se glumi više ne želi vratiti. Posvetila se svom privatnom poslu, a svijetu filma ne namjerava se vraćati.

"Dok sam aktivno glumila, u jednom trenutku zaista sam pregorjela. Kada je karijera krenula, snimala sam tri do pet filmova godišnje. Tijekom tog perioda došla sam do točke u kojoj mi je bilo problematično odraditi čak i najmanje stvari poput šminke, popravka frizure na snimanju, samog dolaska na set... Nisam znala kako ću sve to podnijeti", ispričala je iskreno Paltrow.

Gwyneth Paltrow, Brad Falchuk
'The Politician' TV show premiere on September 26, 2019 in New York, Image: 473638461, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: AUG/face to face / Face to Face / Profimedia
AUG/face to face / Face to Face / Profimedia
Gwyneth Paltrow i Brad Falchuk u braku su već dvije godine, ali još uvijek ne žive skupa. Ipak, na to ih je natjerala pandemija koornavirusa.

Nije znala da će trudnoća označiti i njezin kraj s velikim ulogama, no tako se dogodilo. Zbog djevojčice se odlučila na veliku pauzu i na kraju se nikada nije u punom smislu te riječi vratila na velika platna. "Zadnji film u kojem sam bila glavna zvijezda bio je "Proof". Tada sam bila trudna s kćeri i u jednom trenutku shvatila sam da je to - to. Da više ne mogu, da je bilo dosta. Imala sam jake jutarnje mučnine i dnevno pet stranica monologa. Kada sam dobila kćer, znala sam da ću uzeti veliku pauzu. I nikada kasnije nisam prihvatila glavnu ulogu ni u jednom filmu", objasnila je glumica svoju odluku.

S njom se slaže i Cameron Diaz (47) koja već više od pet godina nije prihvatila ulogu. Posljednjih godina vrlo rijetko istupala je u medijima, bavila se privatnim životom i bila presretna što je izvan centra medijske pažnje. "Na svojoj sam koži počela doživljavati svjetsku slavu kada sam imala 22 godine, a to je bilo prije 25 godina. To je bilo jako davno. Gledam na to na način da sam više od polovice svog života dala javnosti. Mislim da je u redu da uzmem vrijeme za sebe, reorganiziram se i odaberem kako se želim vratiti. Uopće mi ne nedostaje gluma. Trenutno sam fokusirana na zdravlje"', rekla je u kolovozu 2019. godine Cameron u intervjuu.

Beverly Hills, CA  - *EXCLUSIVE*  - Cameron Diaz steps out in ripped jeans and a long-sleeved black t-shirt and braids after a two-hour pampering session at Bellacures nail salon in Beverly Hills on Friday afternoon.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 473847132, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Cameron Diaz

U međuvremenu je napisala dvije knjige o zdravlju, no ono što nitko tada nije znao jest da je Cameron tada već čekala djevojčicu koja je u prvim danima siječnja stigla na svijet pomoću surogat majke. Sa suprugom Benjijem Maddenom sada uživa u čarima roditeljstva i odlučila se potpuno posvetiti bebi. Nije angažirala niti dadilju, o svojoj djevojčici želi brinuti potpuno sama.

Iz javnosti se povukla i glumica Eva Mendes (45). Supruga Ryana Goslinga odlučila se posvetiti djeci i u tome je od njega dobila bezuvjetnu podršku. Više se ne pojavljuje u javnosti, posvećena je dvijema djevojčicama koje je s Ryanom dobila i uživa s njima.

"Opsjednuta sam djecom i ne želim ih napustiti. Tako su malene. Osjećam da nemam uopće ravnotežu. Još uvijek mi je sve novo i sve otkrivam. Imam svoju obitelj i njihovu podršku što je neprocjenjivo jer roditeljstvo nije lagano", svojedobno je ispričala Eva za E!News.

Glendale, CA  - *EXCLUSIVE*  - Eva Mendes goes to a kids birthday party in LA.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 491358790, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Terma,4CRNS,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Terma,4CRNS,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Eva Mendes

Nije ovakvih primjera lišena ni domaća glumačka scena. Ivan Herceg povukao se iz malih ekrana otkako je prije par godina usred snimanja sapunice Nove TV dobio otkaz. "Čista ljubav" pukla je prije negoli je istekla posljednja epizoda, a Herceg (38) se otad rijetko pojavljivao u javnosti.

Zagreb, 080717.
Glumac Ivan Herceg, fotografiran u parku Maksimir.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Ivan Herceg

Polako, ali sigurno - iz svijeta glume otišla je i Doris Pinčić Rogoznica (31). Nakon što se proslavila sapunicom "Larin izbor", Doris je glumila i u seriji "Vatre ivanjske" te imala sporednu ulogu u "Horvatovima", ali se u međuvremenu okrenula voditeljskim vodama te je krenula i u neke svoje projekte poput videobloga "Kuhinja babe Eve".

Zagreb, 270911.
Na slici: Doris Pincic, zvijezda sapunice Larin izbor snimljena na setu serije na Velesajmu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza media
Doris Pinčić Rogoznica u vrijeme snimanja serije 'Larin izbor'

Svijeta glume, barem onog ispred kamere, odrekla se i Jelena Veljača (38).Umjesto da u njima glumiti, počela je stvarati serije, a dane kada je bila pred publikom ostavila je iza sebe. Umjesto toga, postala je producentica te je poznata i kao spisateljica, kolumnistica te aktivistica.

Zagreb, 140619.
Donatorska vecer u Esplanadi na kojoj su se prikupljala sredstva za fond Spasi me, cija je uloga pomoc zrtvama obiteljskog nasilja.
Na fotografiji: Jelena Veljaca.
Foto:Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza media
Jelena Veljača

Linker
15. travanj 2024 21:45