MP1/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
televizijska poslastica

Fantastični prizori i jeziva atmosfera! Julianne Moore i Clive Owen u novom remekdjelu Stephena Kinga

Lisey‘s Story počinje s emitiranjem početkom lipnja. Stephen King napisao je scenarij za svih osam epizoda

Lisey‘s Story počinje s emitiranjem početkom lipnja. Stephen King napisao je scenarij za svih osam epizoda

Početkom lipnja Apple TV+ počinje emitirati novi serijal ”Lisey's Story”, adaptaciju istoimenog romana Stephena Kinga, s Julianne Moore i Cliveom Owenom u glavnim ulogama. Priča o udovici čiji je pokojni muž otvorio prolaz u drugi svijet žanrovski je mješavina psihološkog trilera i ljubavne priče s elementima nadnaravnog, a King je osobno napisao scenarij za cijeli serijal od osam epizoda.

Knjigu ”Lisey's Story”, još jednu u beskrajnom nizu svojih uspješnica, objavio je 2006., a nadahnuće za tu mračnu i uvrnutu bajku za odrasle crpio je iz nekoliko izvora: vlastitog braka, nekoliko bliskih susreta sa smrću i nekoliko zastrašujućih iskustva sa stalkerima.

image
Ovo nije prva suradnja Julianne i Clivea Owena.
LILO/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: 'Ni s kim ne bih radije bila svaki dan!' Holivudska diva slavi s deset godina mlađim redateljem

Prije 17 godina je, primjerice, skoro preminuo od upale pluća i tada su njegovoj supruzi Tabithi King, s kojom je 50 godina u braku, rekli da se pripremi za najgore. Umjesto da cvili i čupa kose, Tabitha je počela preuređivati njegovu radnu sobu i kad se King vratio iz bolnice, zatekao je samo gole zidove i prazne police za knjige. Shvatio je da bi tako izgledalo i da je zaista umro. Ta ga je spoznaja progonila sve dok je nije kreativno preradio u romanu ”Lisey's Story”, koji je posvetio supruzi.

image
Vješti glumci ovog puta utjelovili su bračni par.
RIGHTS MANAGED/MARY EVANS PICTURE LIBRAR/PROFIMEDIA

- Tabby je zaslužna za mnogo toga što sam postigao, podržavala me svih ovih godina, ali ‘Lisey's Story’ nije moje ljubavno pismo upućeno njoj; za mene bi to bilo pomalo, a za nju užasno neugodno. Ali sve je u mom bračnom iskustvu bilo pozitivno i to se nalazi u romanu - veli Stephen King.

Slava koju je stekao kao autor priredila mu je i nekoliko neugodnih iskustava sa stalkerima. Jedan ga je proganjao jer bio je uvjeren da je King zajedno s Ronaldom Reaganom i Richardom Nixononom skovao plan za ubojstvo Johna Lennona. Drugi mu je upao u kuću i Tabithi prijetio da će se raznijeti bombom zato što mu je King ukrao ideju za roman ”Mysery”. Sličnih će likova biti i u serijalu ”Lisey's Story”, čiju će prvu epizodu pretplatnici servisa Apple TV+ premijerno moći vidjeti 4. lipnja.

Linker
27. travanj 2024 14:58