Fani Čapalija i Sandi Cenov
 Saša Burić, Livio Andrijić / Hanza Media
jubilarnih 25 godina glorije

Fani Čapalija i Sandi Cenov: Zvijezde prve Glorijine naslovice

'Prvi broj našeg najglamuroznijeg magazina i odmah na naslovnici, to se sigurno ne zaboravlja', kaže zagrebački pjevač Sandi Cenov koji je ušao u povijest kao prvo lice s Glorijine naslovnice koju je te 1994. godine podijelio s tadašnjom ljubavi, manekenkom i misicom Fani Čapalijom.

'Tu 1994. godinu, naravno, pamtim po ljubavi s Fani, ali i po tome kako nam je svima bilo lijepo u novoj Hrvatskoj. Čak je i glazba letjela na tim krilima! Te smo godine u veljači, sjećam se, izdali album ‘U tvojim mislima'. Gloria je sve to popratila, kao što je i dalje pratila i moje veze, i moje lude godine samca, moj nomadski život, ljubav sa suprugom Ilinom i mirniji obiteljski život s dvoje naše djece, kćerkom Zarom i sinom Mikulom. Pravi ste kroničar mog puta, a sve te Glorije čuva moja baka', otkrio nam je Sandi Cenov (50).

'I dan-danas volim zaviriti u Gloriju, najviše volim pročitati vaše odlične intervjue. Drago mi je što postoji tiskovina koja nas ne bombardira politikom', dodao je glazbenik i naglasio da magazin čita i kod kuće, kad ga kupi supruga, i kod frizera, na plaži...

I 25 godina nakon prve naslovnice u Gloriji, Sandi se sjeća gdje je nakon snimanja odveo svoju Fani: 'Tada je najromantičnija stvar na svijetu bila odvesti djevojku u kino, jer nije bilo interneta i kablovskih televizija i to sam napravio. Ona i ja. Mladi, ludi, veseli.... I zaljubljeni...', kaže Sandi Cenov, dodajući da se on svog primjerka Glorije jedva dokopao jer je taj prvi broj bio vrlo traženo štivo. Bila je to, naravno, tek prva u nizu naslovnica na kojim se pojavio, što zbog svojih ljubavnih priča, a što zbog svoje uspješne karijere.

hanza media

I splitska ljepotica Fani Čapalija (44) jedna je od zvijezda novog broja Glorije posvećenog 25. rođendanu ovog najdugovječnijeg i najprodavanijeg domaćeg tjednika za žene i kulturu življenja koji je na svijet došao 8. veljače 1994. Upravo je Fani krasila prvi broj Glorije, a razlog zbog kojeg joj je pripala ta čast bila je njezina romansa s pjevačem Sandijem Cenovom. Samo par tjedana prije bivša misica i popularni Zagrepčanin postali su par, a detalje svoje ljubavne veze ekskluzivno su otkrili u Gloriji – i tako ušli u povijest kao prve poznate osobe s domaće scene koje su s javnošću podijelile svoju intimu.

- Iako se u našim medijima do tada nisu mogle čitate slične ljubavne ispovijedi, ni u nijednom trenutku nisam dvojila trebam li to napraviti. Na snimanju smo oboje bili vrlo uzbuđeni, pogotovo ja jer je to bio jedan od mojih prvih intervjua nakon što sam sudjelovala na svjetskom izboru ljepote – prisjeća se Fani nastajanja prve Glorijine naslovnice čiji primjerak i danas čuva, a sa simpatijama gleda i na svoju romansu sa Sandijem koja je završila dva mjeseca kasnije.

Za Gloria. hr po mnogima jedna od naših najljepših misica prisjetila se i drugih važnih trenutaka u njezinom životu te 1994. - za koju kaže da joj je bila jedna od najboljih. Kao aktualna Miss Hrvatske sudjelovala je u svim važnijim društvenim događanjima, pogotovo humanitarnima, a to je ljeto i upoznala svog bivšeg supruga, legendarnog nogometaša Ivicu Mornara za kojeg se udala nakon pet godina veze. Za djevojku odraslu u skromnoj obitelji ribara i radnice bio je to savršen kraj njezine bajke koja je počela s izborom za Miss svijeta u studenom 1993. – kada se plasirala među pet najljepših kandidatkinja te se okitila lentom Miss Europe.

- Glorijina naslovnica kao da mi je donijela sreću jer su mi se te godine dogodile samo lijepe stvari – govori Fani, koja se nakon razvoda od splitskog nogometaša, 2001. više nije udavala. Prije šest godina iz rodnog Splita preselila se u tridesetak kilometara udaljeno turističko mjesto Čiovo u kojem živi prilično povučeno. Povremeno odradi neki manekenski angažman pa je tako u zadnje tri godine snimila kampanju za modnu kreatoricu Moniku Sablić te je bila zvijezda video broja klape Rišpet za pjesmu „Kad imam tebe“. Za Gloriju je ostala vezana svih ovih godina, a osim što je s njom podijelila i lijepe i tužne događaje u svom životu, i dalje je redovito čita.

- Premda mi ponekad nedostaje gradski šušur, na Čiovu sam si lijepo organizirala život. Društvo mi pravi moj ljubimac, maltezer Beni, a često mi u posjet dođe šestogodišnja nećakinja Nika, kći moje sestre Blanke koja živi u Splitu. Naravno da bih voljela ponovno pronaći ljubav, no takve se stvari ne mogu planirati. I ta moja prva naslovnica u Gloriji dogodila se bez nekog plana. Sandi i ja smo se mogli zaljubiti u neko drugo vrijeme, i na drugom mjestu. No, srećom nismo - jer ovako imam jednu prekrasnu uspomenu.

Linker
13. travanj 2024 22:04