POD POVEĆALOM

Facu iz ‘Seks i grada‘ optužile za silovanje: Istupile dvije žene koje su prošle traumatično iskustvo, a on sve niječe

Žene koje se međusobno ne poznaju opisuju slična navodna silovanja od strane 67-godišnjeg glumca u razmaku od više od desetljeća.

Chris Noth (67), glumac najpoznatiji po ulozi Face i najveće ljubavi kultne Carrie Bradshaw iz serije "Seks i grad", dvije su žene u razgovoru za Hollywood Reporter optužile za seksualni napad, piše Guardian.

Žene koje se međusobno ne poznaju i koje su kontaktirale publikaciju odvojeno dok se tisak vrtio oko nedavnog nastavka poznate serije pod nazivom 'I tek tako' opisuju slična navodna silovanja od strane 67-godišnjeg glumca u razmaku od više od desetljeća.

U izjavi za Hollywood Reporter, Noth je te optužbe nazvao "lažnim" i zanijekao da je napao te žene. "Ove priče su mogle biti otprije 30 godina ili prije 30 dana - ne uvijek znači ne - to je granica koju nisam prešao", rekao je te dodao. “Susreti su bili uvijek bili sporazumni. Teško je ne dovesti u pitanje vrijeme izlaska ovih priča. Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam ovo: nisam napao te žene", rekla je zvijezda "Seks i grada" koja je u seriji u braku s glumicom Sarah Jessica Parker (55).

image

Chris Noth i Tara Wilson

ROBIN PLATZER//AVALON/PROFIMEDIA

Dok se jedna žena navodi pod pseudonimom Lily, druga je otkrila svoj identitet. Radi se o Zoe Lister-Jones (40) koja je u to vrijeme snimala seriju "Zakon i red". Obje žene kažu da su upoznale Notha u ranim 20-ima. Zoe, koja još uvijek radi u industriji zabave, rekla je da ga je upznala na poslu 2004., kada je njoj bilo 22, a njemu 49 godina. Navodi da ju je nakon nekoliko koketnih susreta na poslu pozvao da se druže u bazenu u kompleksu u kojem je imao stan.

“Te iste godine bila sam gostujuća zvijezda u seriji 'Zakon i red' i to je bila njegova prva epizoda u kojoj se vratio kao detektiv nakon Seks i grada,” rekla je scenaristica, redateljica i glumica.

image

Zoe Lister-Jones

JIM RUYMEN/UPI/PROFIMEDIA

“Bio je pijan na snimanju. Jednom mi se približio, ponjušio mi vrat i šapnuo: "Dobro mirišeš. Nisam ništa rekla na to", objasnila je Zoe.

Zoe, koja sada ima 40 godina, kaže da ju je glumac namamio u stan sugestijom da želi razgovarati o knjizi, poljubio ju je, a zatim započeo spolni odnos. “Bilo je jako bolno i vikala sam: ‘Stani!’”, rekla je te tvrdi kako je glumac to ignorirao.

"Rekla sam: 'Možeš li staviti barem kondom?'. A on mi se nasmijao", dodala je.

"Chris Noth je iskoristio fantaziju o pravom muškarcu za koju su žene vjerovale da predstavlja Faca. J**** Facu", napisala je Zoe u objavi.

“Prošli me je tjedan moj prijatelj pitao kako se osjećam u vezi sa smrću Face u nastavku 'Seks i grada', na što sma rekla da sam osjetila olakšanje,” započela je izjavu Lister-Jones te nastavila: “Pitao me zašto, a ja sam mu rekla da je to zato što ne mogu odvojiti glumca od muškarca, a taj muškarac je seksualni grabežljivac. Moj prijatelj je bio uznemiren mojim odabirom riječi. I da budem iskrena, bila sam i ja. Nisam razmišljala o ovom čovjeku toliko godina, a ipak je u mom jeziku postojala gorčina koja se pojavila kad sam ga ponovno vidjela na ekranu", rekla je.

Zoe je rekla da su ona i prijateljica otišle u medicinski centar Cedars-Sinai na šivanje nakon seksualnog napada, gdje je policiji odbila reći Nothovo ime iz straha da joj neće vjerovati i posljedica koje joj mogu uslijediti na radnom mjestu. Hollywood Reporter nije mogao potvrditi ovaj posjet jer Cedars-Sinai ne vodi evidenciju iz 2004. godine.

image

Faca i Carrie

HBO MAX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Chris Noth otkrio pravu istinu koja stoji iza Facine sudbine: Evo zašto Carrie nije zvala hitnu pomoć

Žena identificirana kao Lily, koja sada ima 31 godinu, kaže da je upoznala Notha 2015., kada je njoj bilo 25, a njemu 60 godina, u VIP dijelu sada zatvorenog njujorškog noćnog kluba No.8, gdje je radila kao poslužitelj.

Navodna žrtva koja sada radi u novinarstvu, rekla je da ju je Noth pozvao na večeru, što je ona prihvatila kao obožavateljica serije. Pod dojmom da je želio kušati viski i razgovarati s njom o planovima za karijeru, Lily kaže da je otpratila Notha u njegov stan u Greenwich Villageu, a zatim tvrdi da ju je Noth poljubio, gurnuo joj penis u usta i počeo se seksati s njom ispred ogledala. “Pomalo sam plakala dok se to događalo”, rekla je.

Časopis je pregledao tekstove između Lily i Notha u razdoblju između ožujka i travnja 2015. u kojima je Noth rekao: “Usput, moram pitati jeste li uživali u našoj prošlotjednoj noći. Mislio sam da je bilo jako zabavno, ali nisam bio sasvim siguran kako se osjećaš".

Lily je odgovorila: “Hmm… Svakako sam uživala u vašem društvu. Sjajan razgovor. Da ne ulazim u pojedinosti u tekstualnoj poruci, ali osjećala am se pomalo iskorišteno... Možda je bolje o ovom razgovarati telefonski, ali trenutno ne mogu razgovarati." Lily i Noth razmijenili su još nekoliko poruka u vezi sastanka za piće, koje je ona na kraju otkazala te se nikad više nisu sreli.

Obje su žene rekle za Hollywood Reporter da se sada osjećaju prisiljenim javno govoriti jer je javni interes za seriju "I tek tako" pokrenuo stara bolna sjećanja.

“Godinama sam to držala zakopano u sebi, ali sam odlučila da je sada vrijeme da pokušam iznijeti u javnost tko je on”, rekla je Zoe.

image

Tara Wilson i Chris Noth

VAN TINE DENNIS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ekskluzivni intervju s Cynthiom Nixon! O serijalu, ljubavi i seksu u pedesetima: 'Mogu voljeti i muškarce i žene'

Optužbe iz 2004. sada istražuje policija Los Angelesa (LAPD), rekli su izvori Deadlineu u četvrtak poslijepodne. "Još uvijek istražujemo prirodu prijave i pokušavamo suziti gdje, kada i ako je prijava podnesena", rekao je narednik Bruce Borihanh iz LAPD-a. Nothovi odvjetnici rekli su da se njihov klijent još nije javio policiji.

Nakon optužbi, fitness tvrtka Peloton uklonila je oglase s glumcem sa svojih kanala na društvenim mrežama, navodi Hollywood Reporter. Viralni video ismijavao je smrt Nothovog lika Face u seriji, povezanu sa sobnim biciklom. Odlučili su napraviti reklamu u kojoj je on još uvijek živ i poziva kupce da i dalje mogu neometano vježbati i brinuti o zdravlju.

Chris Noth u braku je s Tarom Willson s kojom je dobio sinove Oriona (13) i Keatsa (1).

Čitajte i: Živ je! Urnebesna reklama za Peleton oživjela je Facu, a posrijedi je genijalan marketinški trik

Linker
20. travanj 2024 04:54