Riječi koje bole

Eva Longoria progovorila o sestrinoj bolesti: 'Kao da joj život već nije bio dovoljno težak'

Javnost malo zna o sestri Eve Longorije kao osobi s posebnim potrebama, a do sada nije se znalo niti da je slavna glumica sa sestrom prolazila tešku borbu s rakom dojke

'Moja je sestra Elizabeth oboljela od raka dojke prije nekoliko godina. Nisam o tome govorila ranije, i to iz nekoliko razloga. Jedan je, moja je sestra osoba s posebnim potrebama i život joj je i bez toga dovoljno težak, a drugo, u to vrijeme ni ja još nisam znala puno o toj bolesti', rekla je Longoria za People.

'Danas o tome razmišljam potpuno drukčije. Mojoj su sestri rak otkrili u prvoj fazi, imali smo sreće. Ali jedna od tri žene kojima se dijagnosticira rak je u fazi u kojoj se on proširio u tijelo. Tada nisam uopće znala ništa o raku dojke koji metastazira i tolikoj važnosti prevencije odnosno pravovremenih pregleda', objasnila je glumica.

'Sada želim o tome govoriti jer se pitam, koliko žena, koliko ljudi poput mene tada, ne zna dovoljno o tome? Koliko se žena ne pregleda na vrijeme? A imamo tako dobre metode otkrivanja, i same smo odgovorne jer se moramo naučiti zauzeti za sebe. Moramo znati staviti sebe na prvo mjesto, nama ženama to tako teško ide! I moramo znati inzistirati na detaljnom pregledu, na koraku ', govori Longoria koja koristi sve načine, kao javna osoba, ne bi li njezin glas došao do što više ljudi.

Linker
21. travanj 2024 20:18