Getty Images for EJAF
U VRTLOGU DROGE I ALKOHOLA

Emotivni govor slavnog glazbenika: 'Zbog droge sam bio pravo čudovište'

Britanski glazbenik potpuno je iskreno priznao da je na vrhuncu slave bio pravo čudovište.

Elton John (70) je glazbena legenda koja iza sebe ima brojne nagrade: osam Grammyja, Tony i Oscar nalaze se u njegovoj zbirci, a od jučer im društvo pravi i nagrada za humanitarca godine koju svake godine dodjeljuje Harvard Foundation. To priznanje dobio je zahvaljujući svojem radu na suzbijanju AIDS-a, a u emocionalnom govoru otkrio je da je prije nego je otkrio dobrotvora u sebi - bio pravo čudovište.

U govoru je priznao da je na vrhuncu svoje slave u osamdesetima zapeo u vrtlogu droge i alkohola, a iz svega ga je izvukao jedan susret. Odlučio je promijeniti način na koji živi nakon što je upoznao tinejdžera Ryana Whitea koji je, nakon što je zaražen HIV-om, svoju priču o borbi za zdravlje ispričao za jedan magazin. Elton je ostao u kontaktu s njegovom obitelji i njime te im pomagao na sve načine sve do Ryanove smrti 1990. godine. Njegova priča bila je inspiracija za Eltonov humanitarni rad. On je 1992. godine osnovao zakladu za borbu protiv AIDS-a, a od tada je za različite programe prikupljeno više od 385 milijuna dolara.

WEST HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 26:  Hosts David Furnish (L) and Sir Elton John attend the 25th Annual Elton John AIDS Foundation's Academy Awards Viewing Party at The City of West Hollywood Park on February 26, 2017 in West Hollywood, California.  (Photo by Ari Perilstein/Getty Images for EJAF)
Getty Images for EJAF
Elton John sa suprugom

- Inače sam stvarno draga osoba, ali droge su od mene napravile čudovište. Nemojte tratiti svoj život. Ja sam to učinio i sada se trudim nadoknaditi to vrijeme - otkrio je u emotivnom govoru te dodao kako nikada neće prežaliti što se ranije nije uključio u borbu protiv te bolesti jer je izgubio bliskog prijatelja.

Na dodjelu nagrade s njim je došao i njegov suprug David Furnish koji vodi njegovu zakladu, a s kojim ima dva sina: 6-godišnjeg Zacharyja i 4-godišnjeg Elijaha.

PLEASE HIDE CHILDREN FACE BEFORE PUBLICATION - Saint Tropez, FRANCE - Elton John, his husband David Furnish and their sons Elijah and Zachary arrive at Club 55 in Saint Tropez on August 6, 2017, during their holidays.
Obligation to blur children's faces, Image: 344273273, License: Rights-managed, Restrictions: Worldwide rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Crystal pictures
Profimedia, Crystal pictures
Ove godine s djecom na ljetovanju u Francuskoj

Linker
29. studeni 2022 22:07