NEOČEKIVAN POTEZ

Elon Musk odustao od ulaska u upravni odbor Twittera: Evo što je pitao svoje pratitelje

Američki multimilijarder odlučio je da se neće pridružiti Upravnom odboru te kompanije, unatoč tome što ima najveći udio među dioničarima, a vijest je službeno objavio izvršni direktor korporacije.

Najveći dioničar Twittera, Elon Musk trebao je biti imenovan u upravni odbor te kompanije do 2024. godine, međutim on je to odlučno odbio. Upravu je obavijestio o svojoj konačnoj odluci 9. travnja, točno na datum kada je njegovo imenovanje u odbor trebalo službeno stupiti na snagu.

Podsjetimo, Musk je američki investitor, inženjer, izumitelj, ali i jedan od najbogatiljih ljudi na svijetu. Osnivač je, glavni izvršni direktor i glavni tehnološki suradnik SpaceX-a, suosnivač, investitor i arhitekt Tesle te osnivač i glavni izvršni direktor Neuralinka. Vijest o Muskovom imenovanju odbora stigla je dan nakon što je objavljeno da su direktori Tesle i SpaceXa kupili više od 9 posto udjela u Twitteru za oko 2,9 milijardi dolara, čime je milijarder najveći vanjski dioničar na platformi društvenih medija.

Iako dioničar još uvijek nije komentirao odluku da se sada ne pridružuje Twitterovom odboru, na istoj platformi je znatiželjno pitao pratitelje: "Umire li Twitter?".

Čitajte i: Stiže aplikacija Safecity: Zbog svega što može, žene će je htjeti na svom mobitelu

''Većina ovih top profila rijetko tvita i objavljuje vrlo malo sadržaja", napisao je investitor te naveo profile s najviše pratitelja među kojima su poznati poput nogometaša Christiana Ronalda, pjevača Justina Biebera, Rihanne, Taylor Swift i ostalih planetarno popularnih zvijezda.

Na samom vrhu najpraćenijih profila je bivši predsjednik SAD-a, Barack Obama kojeg prati više od 130 milijuna pratitelja, na drugom mjestu je Justin Bieber sa 114 milijuna pratitelja, dok je pjevačica Katy Perry sa 108 milijuna pratitelja na trećem mjestu.

Izvršni direktor Tesle se osvrnuo i na neaktivnost najpraćenijih profila.

''Taylor Swift nije ništa objavila tri mjeseca", nastavio je Musk pa dodao: ''Justin Bieber je objavio samo jednom u ovoj godini."

Čitajte i: Mate Rimac u ulozi u kojoj ga još nismo vidjeli: Poznati Livnjaci snimili uzbudljivu seriju u kojoj će biti i tehnološki genijalac

Povodom Muskove odluke da se ne pridružuje upravnom odboru, oglasio se i izvršni direktor Twittera, Parag Agrawal na online platformi.

''Elonovo imenovanje u upravi trebalo je službeno stupiti na snagu 9. travnja, ali Elon je tog istog jutra rekao da se više neće pridružiti odboru. Vjerujem da je ovo najbolje. Uvijek ćemo cijeniti doprinos naših dioničara bez obzira jesu li oni u našoj upravi ili ne. Elon je naš najveći dioničar i ostat ćemo otvoreni za njegov doprinos'', rekao je Agrawal u tvitu.

Linker
19. travanj 2024 13:42