Louis Ducruet i Marie Chevallier
 Instagram
dva dana, tri vjenčanice

Dvodnevno slavlje: Oženio se unuk Grace Kelly, emotivna mladenka nije mogla obuzdati suze

U monegaškoj kneževini opet se slavi - sin Stephanie od Monaka sa svojom dugogodišnjom djevojkom stupio je u brak, na svečanom vjenčanju koje je trajalo dva dana.

Najstariji sin princeze Stephanie od Monaka i Daniela Ducrueta, Louis Ducruet (26) i njegova djevojka s kojom je u ljubavnoj vezi još od studentskih dana, Marie Chevallier (26) ovoga vikenda vjenčali su se na velikoj ceremoniji, a slavlje je trajalo dva dana. U petak 26. svibnja par se vjenčao na civilnoj ceremoniji, u Prinčevoj palači u Monaku a dan kasnije potvrdili su ljubav crkvenim vjenčanjem u Katedrali Bezgrješnog začeća. Upravo tamo zavjete su razmijenili princ Rainier i glumica i oskarovka Grace Kelly davne 1956. godine.

Louis je unuk Grace Kelly, a njegova svadba dolazi samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja njegove nećakinje Charlotte Casiraghi (32). "Za mene se podrazumijevalo da se oženim u toj katedrali kako bih se barem na ovaj način osjećao blizu pokojnoj baki i djedu, princu Raineru III. kojeg sam obožavao i s kojim sam bio vrlo blizak." Mladenka se pred katedralu dovezla u oldtimeru, a emocije su je savladale prije nego li je stupila pred oltar pa je već u automobilu brisala suze radosnice.

Marie Hoa Chevallier drives by car to the Cathedrale Notre-Dame-Immaculee in Monaco, on July 27, 2019, Press and public not welcome at the wedding of the son of Princess Stephanie of Monaco, Louis Ducruet and Marie Chevallier, the monegasque police had deposited all the streets that lead to the cathedral with crush barriers and police officers.
27 Jul 2019
Pictured: Marie Hoa Chevallier drives by car to the Cathedrale Notre-Dame-Immaculee in Monaco, on July 27, 2019, Press and public not welcome at the wedding of the son of Princess Stephanie of Monaco, Louis Ducruet and Marie Chevallier, the monegasque police had deposited all the streets that lead to the cathedral with crush barriers and police officers 
Photo : Albert Nieboer / 
Netherlands OUT / Point de Vue OUT., Image: 461140738, License: Rights-managed, Restrictions: ONLY Australia, Canada, Croatia, Denmark, Greece, Ireland, Israel, Italy, Japan, Lithuania, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, South Africa, South Korea, Taiwan, Thailand, Turkey, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, United States, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Za dvodnevno vjenčanje je mladenka promijenila čak tri vjenčanice - na onom civilnom odlučila se za modernu verziju i umjesto haljine odabrala elegantni svileni kombinezon boje slonovače sa širokim nogavicama koji je za nju kreirala modna kuća Rosa Clará.

Za tradicionalnu ceremoniju odabrala je i vjenčanicu u takvom stilu, dostojnu princeze - bogatu kreaciju potpisuje Atelier Boisanger i u nju je utrošeno 300 sati rada. Vjenčanica je rađena od romantične čipke i dugog šlepa, a lađa-izrez suptilno otkriva ramena. Nakon raskošne haljine, Marie se presvukla u asimetričan model, također s potpisom dizajnerice Rosa Clará, koja je na Instagramu opisana kao "predivna čipkana haljina s dubokim izrezom, suptilnim aplikacijama i hrabrom mini dužinom koja se nadzire ispod bogatog sloja mekanog tila i velike nasuknje".

Mladenci nisu željeli veliko vjenčanje u kraljevskim razmjerima, pa su se na slavlju našli njihovi bliski prijatelji i članovi obitelji i vladajuća lica monegaške kneževine. Louis službeno ne nosi titulu kneza, no kao najstariji sin princeze Stephanie, trenutno je 15. u liniji za nasljedstvo kneževine.

Louis i Marie upoznali su se 2011. godine, a zajedno su pohađali američko sveučilište u Sjevernoj Karolini. Unuk Grace Kelly tamo je zaradio diplomu iz sportskog menadžmenta 2015. godine, a Marie je diplomirala iz područja marketinga te je danas zaposlena u menadžmentu hotela Hermitage u Monaku. U veljači prošle godine objavili su zaruke, romantičnim fotografijama s pješčane plaže u Vijetnamu.

Linker
19. travanj 2024 06:16