Loša kći Ljupke Dunje

Dunja Ercegović o novom projektu: ‘Bad Daughter poput nekakve psihopatkinje na jako mirni način pjeva o srcobolji‘

Glazbenica koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, predstavila se sa svojim novim solo projektom Bad Daughter i singlom ‘Favourite Game‘.

Jedna od produktivnijih i talentiranijih glazbenih autorica s domaće scene Dunja Ercegović, svojim projektom Lovely Quinces brzo je odskočila među autorima mlađe generacije. S godinama je Dunja od svog kantautorskog projekta u kojem je nastupala sama uz gitaru napravila pravi rock bend. A nedavno je ova umjetnica objavila i potpuno novi materijal drugačijeg imena, vizualnog identiteta, riječ je o njenom novom solo projektu Bad Daughter za koji je objavila singl "Favourite Game”. Dunja je projekt Bad Daughter gradila godinama, a sada je prvi singl spreman za publiku, te ga prati i video spot.

Dunjina Bad Daughter se poigrava granicama unutar indie pop žanra dajući mu svoju nešto tamniju, ali i dalje plesnu i pitku viziju. "Favourite Game" je najavni single Bad Daughter albuma "Let me panic" koji je napravljen u suradnji s producentom i aranžerom Leonardom Klaićem. Izlazak se očekuje početkom jeseni za LAA, a albumu će prethoditi objavljivanje još nekoliko pjesama na streaming servisima.

Pogledajte video

Dok će publika ipak malo pričekati koncert Bad Daughter, ipak ne mora dugo čekati da Lovely Quinces čuje na pozornici. Koncert Jonathana i Lovely Quinces zakazan je za subotu 3. srpnja u velikom dvorištu Močvare i Jedinstva. Ulaznice po cijeni od 80 kuna, i 100 kuna na dan koncerta mogu se kupiti u sustavu Eventima.

Čitajte i: Dunja nije više solo: Lovely Quinces sada je i službeno bend, a izašao je i njihov premijerni singl

U razgovoru za Gloria.hr Dunja je objasnila odakle potreba da odvoji bend i solo projekt.

Lovely Quinces je postala bend, a vi imate novi solo projekt Bad Daughter - u čemu bi bila najveća razlika po vama u tim projektima?

Najviše sam osjećala potrebu za odvajanjem jer sam zadnjih par godina krenula raditi pjesme koje nikako ne bi mogla žanrovski svrstati u LQ opus, ne zato što je bilo apsolutno nemoguće te skice oblikovati u rock maniru već zato što sam vidjela priliku za istraživanjem novog žanra u kojem bi ove pjesme prirodno našle svoje mjesto. Također mislim da je razlika i u karakteru koji će se pokazivati u ovom projektu: LQ reži, glasno iskazuje srcobolju dok Bad Daughter poput nekakve psihopatkinje na jako mirni, hladnokrvni način pjeva o istim temama, ali iz neke nadmoćnije pozicije.

image
Bad Daughter novi projekt Dunje Ercegović
FOTOGRAFIJE: PROMO

Na društvenim mrežama ste rekli da je ovaj projekt prošao mnogo faza i preispitivanja, tko vam je u takvim nedoumicama onaj glas kojeg slušate, koji vas motivira?

Ovo se kuhalo baš predugo, od samih skica pa do završne produkcije. Favourite game je bila spremna već zadnjih, usudila bi se reći, godinu dana i možda čak ne bi ni sad izašla da se nisam zainatila samoj sebi. Užasno teško puštam stvari, čak sad u ovom trenutku proživljavam ‘‘postporođajnu depresiju‘‘, ali su me najviše motivirale reakcije uskog kruga prijatelja koji su imali priliku čuti tu pjesmu dok je bila u završnoj fazi.

image
Uz Dunju se u spotu pojavljuje i Nikola Milivojević.
PROMO

Spot izgleda artistički i vizualno odvaja od do sada viđenog - kako je bilo na snimanju, jeste li vi imali svoju viziju ili ste se prepustili u ruke odabranoj ekipi?

Pa to je isto jedan od razloga zašto sam toliko odgađala puštanje pjesme vani. Znala sam da je moram popratiti s nečim vizualnim, ali nisam znala na koga bi prebacila tu odgovornost. Budući da i sama radim u kreativnoj agenciji, mislila sam da ne bi bio loš eksperiment angažirati moje bivše kolege iz Saatchija koji su nedavno otvorili vlastitu agenciju pod imenom Šanavala Concept Store. Oni su osmislili koncept i vizualni identitet koji je dobio svoj završni oblik pod redateljskom palicom Hani Domazet. Cijeli tim koji je radio na spotu je bio besprijekoran i osobno nikad nisam doživjela takvu razinu profesionalnosti tj. osjećala sam se kao da radimo multimilijunski spot. Sad bi najrađe sve izdvojila poimenice jer zaista to zaslužuju, ali se bojim da bi se ti hvalospjevi protezali barem na dvije stranice. :)

image
Prva pjesma koju je objavila je ‘Favourite game‘.
PROMO

Gdje će publika moći čuti pjesme uživo?

Za sada nemamo u planu nikakve svirke uživo. Kao što je to slučaj sa spotom, svirka uživo će trebati biti dosta izrežirana i dobro osmišljena. No, sigurno će biti još singlica dok cijeli album izlazi na jesen. Nadam se da ćemo brzo nakon izlaska albuma, imati uvjete za promociju pred publikom i priuštiti im jedan koncert koji vrišti ‘‘Bad Daughter‘‘.

Linker
23. travanj 2024 16:54