Privatni album
Marina Karatović Mišura

Domaća blogerica o poslu i životu s dvoje djece: 'Svaki mi je dan drugačiji, samo je jedno uvijek isto'

Blogerica Marina Karatović Mišura (36) samo na Instagramu ima gotovo 30 tisuća pratitelja i ide uzlaznom putanjom. Majka je dvoje djece, osmogodišnjeg Marina 11-mjesečnog Mara, koje sa suprugom Marijem (38) odgaja u sretnom braku. Kako uspijeva pomiriti posao i obiteljski život, stigne li kuhati, šopingirati za 'gušt' i izlaziti, inspirativna blogerica govorila je za Gloria.hr.

'Kod mene se svaki dan razlikuje od onog prethodnog', odgovorila je Marina Karatović Mišura na pitanje o svakodnevici. 'Moji sinovi Maro i Marin najčešće diktiraju kako će teći naše vrijeme, a jedino sigurno je da ćemo dan započeti zajedničkim doručkom. Nakon toga suprug i stariji sin odlaze u školu i na posao dok Maro i ja zajedno obavljamo poslove po kući, ali i razne sastanke, evente i obaveze koje taj dan imam. Popodne je obavezan obiteljski ručak, a onda slijede zadaća i razne slobodne aktivnosti za djecu', otkrila nam je.

Petak i subota su dani kad Marina ima najviše posla. 'Vikendom se bavim šminkanjem, iako sam ovih zadnjih godinu dana, otkako sam rodila, smanjila tempo, no ovog proljeća ponovo krećem s uljepšavanjem - petak i subota su rezervirani samo za to. Zna biti stvarno naporno šminkati žene cijeli dan, ali tu je velika ljubav prema tom poslu i stvarno uživam u tome', priznala je i dodala da muku muči s pronalaženjem 'tete čuvalice' koja bi ostala na duže vrijeme. 'Suprug je taj koji ipak najviše uskače, kad god mu posao to dopusti. Tu su i moje sestre i nećakinja koje pomognu kad im obaveze to dopuštaju. Maro će tek s dvije godine krenuti u vrtić, a do tada ćemo se snalaziti uz pomoć obitelji', kaže Marina.

Instagram


Ipak, uz sav posao drži se obećanja koje si je dala, a to da će se i ona, poput njezinih roditelja, uvijek truditi obitelj okupljati oko stola za blagovanje. 'To je mjesto gdje smo mi djeca uvijek slušali odrasle, njihove razgovore, savjete... tako želim da bude i kod nas', govori mama koja se iz petnih žila svaki dan truditi kuhati što zahtijeva plansku nabavu hrane. 'Uvijek govorim da bih bila najsretnija da imam svoj vrt s povrćem, domaće kokice i jaja, doista mislim da je to najveće bogatstvo koje čovjek može imati. No, uz današnji tempo i stil života to je nemoguće tako da voće i povrće kupujem ili na lokalnoj tržnici ili u Lidlu koji po meni ima najbolji izbor. I drugu hranu znam kupiti baš tamo, a Marin je potpuno lud za njihovim 'šufnudlama' koje bi jeo svaki dan', otkriva blogerica i vizažistica. Maleni Maro rođen je pak u zimskom razdoblju kad je izbor svježeg voća i povrća manji, pa sam znala kupiti i Lupilu gotove voćne kašice. Sada voli i one pakirane tako da ih može i sam jesti', ispričala je.
Privatni album

Ondje znam kupiti i vrlo kvalitetnu odjeću za klince. Bodići, pidžamice, čarapice i trenirke iz Lupilu kolekcije su kvalitetni, a cijene su puno prihvatljivije nego drugdje. Čak i sebi nađem odlične stvari, osobito donji veš, odjeću za sport, a ove zime teddy kaput iz Lidla je bio pun pogodak', doznajemo. Iznimno su joj, kaže, važni prirodni materijal osobito za klince.

Oko prehrane i svih zdravstvenih boljki mališana savjetuje se, kaže, s pedijatricom. 'Za zdravu prehranu danas ima divnih internet stranica na kojima ima zanimljivih recepata. O odgoju sam puno naučila sa starijim sinom pa sada s mlađim ispravljam pogreške koje sam radila. odnedavno pratim i novi savjetodavni Lidlov web, Lupilu.hr.

Privatni album

Otkrila nam je za kraj i najbolji savjet o roditeljstvu kojeg je dobila od prijateljica, a on glasi: Nikad ne slušaj savjete drugih roditelja! naime, često roditelji uspoređuju svoju djecu s drugom, što je potpuno krivo jer je svako dijete drugačije. To mogu potvrditi iz osobnog iskustva jer su Marin i Maro potpuno različitog karaktera. Najbolje je osluškivati potrebe svoga djeteta i odgajati ga u skladu s njegovim potrebama', smatra Marina Karatović Mišura.

Instagram

Linker
18. travanj 2024 15:35