Voli buru

Dok je se mnogi groze, Neno Belan uživa u njoj: Zabundan do neprepoznatljivosti pjevač otišao u šetnju

Glazbenik je iskoristio hladno vrijeme za uživanje u šetnji kraj mora, za njega je to kako kaže, najbolja terapija.

Nakon dugog perioda tople zime, da ne kažemo južine, siječanj je donio pravi ledeni doživljaj kako na kopnu, tako i uz obalu. Bura je zapuhala, otežala promet, potjerala ljude u toplinu domova, ali ne baš sve. Jedan naš glazbenik uživa u takvom vremenu, Neno Belan pokazao je što on radi kad na moru puše bura.

"Rehab... čisti burni zrak, morski, ispunjen solju i jodom", napisao je Neno uz selfie snimljen na plaži. Ipak osim rehabilitacije čistim i hladnim zrakom, Neno zna da se od burine hladnoće treba dobro zaštititi. "Zamotan" u kapu, kapuljaču, jaknu masku i sunčane naočale, možda nije prepoznatljiv svojim sugrađanima u Splitu gdje je sliku i snimio, ali je barem siguran od hladnoće. Na Instagramu je autor i pjevač otkrio da šeće po plaži Duilovo.

Glazbenik koji je rođen u Splitu, mnogo vremena provodi na otoku Braču, a za dom je odabrao Rijeku, zasigurno zna kako najbolje iskoristiti sve vremenske uvjete, a u moru pronalazi i inspiraciju za svoju glazbu. Tako poznavatelji Belanove diskografije znaju da ipak ne voli - južinu. Barem ako je suditi prema njegovim stihovima: "Ne volin jugo i kad te nema dugo".

Čitajte i: Belan prije Đavola: 'Svirao sam mandolinu i popravljao televizore na Braču, bio sam im bog i batina'

Posebno vezan za otok

Ove se jeseni pohvalio da je bio u berbi maslina na Braču i to uz šalu da samo izgleda kao da ima iskustva. A koliko je vezan za otok Brač Belan je ispričao za Gloria.hr. Od svoje mladosti gotovo svaki slobodan trenutak provodio je na Braču, a osim što je na otoku kao mladić svirao mandolinu, za džeparac je zarađivao i svojim zanatskim znanjem. Budući da je završio strukovnu školu, za RTV mehaničara, znao je popravljati radio prijamnike i televizore.

"Nakon srednje škole imao sam to znanje pa sam za džeparac po Braču i popravljao televizore. Pošto na nije bilo servisera, bio sam im bog i batina. Takoreći golobradi dječak od 18 i pol godina, a primali su me kao da sam papa. I stvarno sam to dobro radio, stvarno bih im popravio televizore. Svi smo bili zadovoljni. Tih nekoliko godina bio sam junak u svom mjestu na Braču", ispričao je Neno.

Čitajte i: Neno Belan uputio nas je u sve tajne Brača: ‘Svako ljeto tu otvaram svoj stožer, super je na otoku, dođite ga istražiti‘

Linker
19. travanj 2024 02:12