Sandy / NPG / Profimedia
ide dalje

Dojadile su mu bračne vode: Poznati 'zvjezdani' kapetan rastaje se u 89. godini

Nakon čak tri braka iza sebe, poznati kapetan iz serije 'Zvjezdane staze: Enterprise" odlučio je okončati i četvrti. Iako je mislio da će mu 27 mlađa žena donijeti više sreće u ljubavi nakon tragično preminule treće supruge, čini se da Shatner u poznim godinama nema problem s tim što će ponovno biti samac.

Nakon čak tri braka iza sebe, poznati kapetan iz serije 'Zvjezdane staze: Enterprise" odlučio je okončati i četvrti. Iako je mislio da će mu 27 mlađa žena donijeti više sreće u ljubavi nakon tragično preminule treće supruge, čini se da Shatner u poznim godinama nema problem s tim što će ponovno biti samac.

Willliam Alan Shatner, najpoznatiji po ulozi kapetana USS Enterprisea u seriji "Zvjezdane staze" s 88. godina odlučio je ponovno postati samac. Kanadski glumac i književnik podnio je zahtjev za razvod od svoje supruge Elizabeth Anderson (61) nakon 18 godina braka. Kako navode strani mediji, razlog za rastavu su 'nepomirljive razlike'. Razvod bi, kako je naveo izvor blizak paru, trebao biti 'brz i bezbolan' jer su potpisali predbračni ugovor. No, čini se da su problemi u njihovom braku počeli puno prije jer su u zahtjevu za razvod naveli da su prekinuli još u veljači ove godine.

William Shatner and wife Elizabeth Shatner
Creative Arts Emmys, Arrivals, Los Angeles, USA - 08 Sep 2018
Creative Arts Emmys 2018, Image: 385921356, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia
Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dugogodišnji supružnici, a uskoro bivši, vjenčali su se u veljači 2001., što je Williamov četvrti brak, a Elizabethin drugi. Prije nje bio je u braku sa samim glumicama: od 1956. do 1969. s Glorijom Rand s kojom ima troje djece, 1973. do 1996. s Marcy Lafferty te od 1997. do 1999. s Nerine Kidd koja je tragično preminula s 40 godina.

Shatner se od ove tragedije jedva pribrao, što je i opisao u svojim memoarima "Live Long and… What I Learned Along the Way". "Moja tuga je bila nemjerljiva. Zbog takve vrste boli misliš da ćeš ili umrijeti ili ćeš se ubiti. Našao sam je u našem bazenu kako beživotno pluta i podigao gore. Hitna nije mogla ništa napraviti, već je bilo kasno. Gledao sam njezino tijelo kako tamo leži na mjesečini", napisao je glumac.

, Image: 394521573, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Tsuni / USA / Alamy / Alamy / Profimedia
Tsuni / USA / Alamy / Alamy / Profimedia
William Shatner i Nerine Kidd

Iako je njezina smrt bila proglašena nesretnim slučajem, obdukcija je pokazala da su kod Kidd u tijelu pronađeni tragovi alkohola i Valiuma. Tek nakon smrti Shatner je priznao kako se od Kidd htio rastati zbog njezine ovisnosti o alkoholu, a svoju odluku rekao joj je samo nekoliko dana prije nego što je preminula.

U svojoj knjizi je također naveo da se osjećao "potpuno izgubljenim" nakon gubitka supruge, no samo dvije godine kasnije oženio je trenericu konja Elizabeth Anderson. Iako je mislio da će s njom imati više sreće u ljubavi, Shatner će, čini se, u poznim godinama uživati u solo vodama.

Linker
28. travanj 2024 05:16