Svečanost

Dodjeljene Top.HR Music Awards: Najpopularniji glazbenici okupili se na jednom mjestu

Glazbena nagrada dodijeljena je najpopularnijim i najslušanijim domaćim izvođačima, a mnogi od njih su tom prilikom i zapjevali.

Glazbenici svoj posao rade, kažu, zbog publike, a kada im to publika vrati kroz nagrade onda se dobije savršen krug. Svečano je bilo u ponedjeljak na dodjeli glazbenih nagrada - Top.HR Music Awards koja je otkrila tko su to najuspješniji glazbenici u protekloj godini koji su obilježili 2021.

image

Ana Radišić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Dodjela Top.HR Music Awards održana je u klubu Mint&more u Zagrebu, a brojne glazbene zvijezde nisu propustile doći, nastupili ili samo podržati ovu priču. Voditeljica Ana Radišić vodila je dodjelu i razgovarala s brojnim zvijezdama.

image

Vanna zasluženo nagrađena

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Top.HR Music Awards glazbena je nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a, a predstavlja jedinstveno glazbeno priznanje na domaćoj sceni. Pobjednici u devet kategorija nagrađeni su prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

image

Mia Dimšić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Čitajte i: Proslavite Međunarodni dan žena kroz životne priče inspirirajućih junakinja u filmskim adaptacijama

Tko su nagrađeni?

U kategoriji pjesma godine slavio je Gibonni s pjesmom Kiša (Z'naab), muški izvođač godine je Matija Cvek, ženski izvođač, ali i ujedno nove lice godine je Albina, grupa godine je Silente.

image

Gibonni je i zapjevao

DAMIR KRAJAC/CROPIX
image

Matija Cvek

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Najprodavaniji domaći album (reizdanje) je Haustor istoimenog benda, dok je najprodavaniji novi domaći album Inamorana Tončija Huljića & Madre Badessa.

image

Tonči Huljić

DAMIR KRAJAC/CROPIX
image

Alka Vuica

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Streaming singl godine je Refužo grupe Dalmatino, streaming izvođač godine je Petar Grašo, a u kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio Senjutsu benda Iron Maiden, dok je inozemni izvođač godine Dua Lipa.

image

Silente

DAMIR KRAJAC/CROPIX
image

Dalmatino

DAMIR KRAJAC/CROPIX
Linker
16. travanj 2024 07:00