Facebook Dina Levačić
SVI SU PONOSNI

Dina Levačić nije uspjela preplivati Sjeverni kanal, ali svima je jasno da je bilo 'za dlaku'

Hrvatska plivačka maratonka Dina Levačić nije uspjela jučer u pokušaju preplivavanja Sjevernog kanala između Irske i Škotske, odustala je pet kilometara prije cilja zbog izuzetno teških uvjeta.

"Jučer sam krenula u preplivavanje Sjevernog kanala u osam sati po britanskom vremenu, no na žalost nisam poljubila škotsko tlo. Nakon 11 sati plivanja i 38 km, pet km prije cilja, odluka posade je bila da je u interesu mog zdravlja da izađem", izjavila je 24-godišnja Splićanka Dina Levačić napomenuvši da koliko god joj je teška ta odluka bila, ona je ispravna.

"Ponosna sam na sebe, plivala sam 11 sati, na temperaturi od 13, 14,5 stupnjeva, po valovima, protiv struja i izbjegavajući meduze. Dala sam sve od sebe tako da nemam za čim žaliti i zahvaljujem svima koji su mi podrška", dodala je napominjući kako se nada se da će iz ovog izaći jača te da uzdignute glave kreće dalje u realizaciju nekih novih snova.

Pokušaj preplivavanja je posvetila svom prijatelju Domagoju Jakopović Ribafishu i njegovom projektu RokOtok.

"Podržavam njihov cilj da djeca i mladi provode više vremena u prirodi, a manje uz ekrane. Time ne samo da utječu na poboljšanje svog fizičkog zdravlja, nego možda još i bitnije, svog mentalnog zdravlja, koje je u današnje vrijeme izrazito ugroženo posebice kod mladih. Traženje pomoći se nažalost smatra znakom slabosti, a zapravo je znak hrabrosti i brige o sebi", rekla je slavna sportašicu, a nakon vijesti da Dina ovog puta nije uspjela u svojoj namjeri poslao joj je poruku podrške.

Okrug Gornji,290719
Novinar, bloger, profesor Domagoj Jakopovic Ribafish u Okrugu Gornjem. Ribafish plivao je u sklopi projekta RokOtok u spomen na svog sina Roka.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / Hanza media
Ribafish uvjeren je da će Dina uspjeti u svom naumu...

"Za dlaku... Ja se njoj stvarno divim i siguran sam da će kanal uskoro pasti, svaka čast Dina Levačić", dodao je.

Cilj je bio Portpatrick u Škotskoj, a Dina je već isplivala četiri od 'Sedam velikih' plivačkih maratona, La Manche, Catalinu, Molokai i Tsugaru.

Čitajte i:

Prva Hrvatica koja je preplivala La Manche: Mojih 45 kilometara borbe kroz jake struje i velike valove

Ribafish ponosan na tetovažu hrabro priznao da ima 13 kilograma viška: 'I ljeto može početi'

Ribafish je uspio! 'Ispalo je gotovo savršeno, sada moram misliti na zdravlje'

Linker
23. travanj 2024 12:25