XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia
izgladnjivala se

Dijeta izobličila glumicu, šokirala je fotografijom: 'Od slabosti nisam mogla stajati ni 10 minuta'

Na Twitteru je glumica napokon pokazala kako je izgledala u svojim mlađim danima, kada se nije ugodno osjećala u svome tijelu i konstantno ga mučila izgladnjivanjem.

Glumica i aktivistica Jameela Jamil (33) već je nekoliko puta progovorila o svojoj borbi s poremećajem u prehrani i što je ona učinila njezinom tijelu i psihi, no sada je prvi put podijelila fotografiju iz razdoblja kada je bila opterećena kilogramima i izgledom svog tijela.

"Ovo je bio jedan tužan dan prije 10 godina. Nisam željela ići na event jer sam mislila kako sam predebela i da će me javno ismijati. Bila sam užasno slaba, mogla sam izdržati jedva 10 minuta. Poremećaji u prehrani i dismorfija su ludi. Fale mi moji tinejdžerski dani i rane dvadesete", napisala je Jameela ispod fotografije.

Dodala je kako se od svega uspjela oporaviti takozvanom EDMR terapijom, tijekom koje se ljudi prisjećaju traumatičnog iskustva i očima prate pokrete ruku njihovog terapeuta kako bi ponovno 'osvijestili' svoju traumu.

Jameela Jamil arriving for the UK Premiere of '17 Again' at the Odean West End in Leicester Square , London., Image: 30727998, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS -- Fee Payable Upon Reproduction
- For queries call Photoshot Global HQ - London + 44 (0)20 7421 6000  , also  New York Office   Tel : + 1 646-429-8731 and  Hamburg Office Tel  +49 40 28 7803000, Model Release: no, Credit line: Starstock/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia
Starstock/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia

Njezina borba s anoreksijom počela je kada je imala svega 14 godina, nakon što je morala stati na vagu pred cijelim razredom. "Bila sam jako nesretna i mislim da je usamljenost u anoreksiji imala veliku ulogu. Nitko me nije nadzirao pa sam se s time borila dosta dugo i nisam se mogla nikome obratiti tko bi me pošteno saslušao", rekla je glumica.

Jameela Jamil
5th Annual InStyle Awards, Arrivals, The Getty Museum, Los Angeles, USA - 21 Oct 2019, Image: 478266311, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia
Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jameelu je osvijestila prometna nesreća kada je imala 17 i tada je naučila da svoje tijelo ne treba uzimati zdravo za gotovo. Osim toga, zbog anoreksije je izgubila mjesečnicu. "Ugrozila sam svoju plodnost, kosti, sve. Moj probavni sustav se nije u potpunosti oporavio, kao ni štitnjača. Zbog svega toga želim zaštititi mlade ljude koji toliko lako padaju pod tuđi utjecaj", poručuje Jameela koja je pokrenula Instagram profil @i Weigh koji potiče žene da mjere svoje talente i vrijednosti, a ne kilograme.

"Biste li rekli svojoj prijateljici da treba biti zabavnija, pametnija ili bolja osoba? Biste li joj rekli da ne zaslužuje ljubav ni sreću jer ima celulit ili bore? Biste li joj rekli da nije važno koliko je postigla jer nije dovoljno mršava i da joj je život totalna propast jer ne izgleda kao lutka? Zašto onda to govorite sebi?", pita se Jameela.

Linker
16. travanj 2024 02:38