Damir Kedžo nakon osvajanja Dore.
 Matija Djanjesic / Hanza Media
Sreća u nesreći

Damir Kedžo u dokumentarcu o otkazanom Eurosongu: Ipak dobio priliku da se njegova pjesma čuje

BBC Newsbeat objavio je kratki dokumentarni film o otkazanom ovogodišnjem Eurosongu pod nazivom 'Eurovision 2020: The Caneclled Coronavirus Year'. Za potrebe filma snimljena je i izjava pobjednika Dore 2020. Damira Kedže.

Iako je Eurosong otkazan "i dalje slušajte dobru glazbu, ljudi", poručio je Damir Kedžo koji je boje naše zemlje trebao braniti s pjesmom "Divlji vjetre".

U dokumentarcu BBC-jeva reportera Daniela Rosneyja te Stevea Holdena naglasak je na Jamesu Newmanu, višestrukom dobitniku BRIT-Awardsa koji je s pjesmom "My Last Breath" trebao predstavljati Ujedinjeno Kraljevstvo na Izboru za pjesmu Eurovizije u Rotterdamu otkazanu zbog pandemije izazvane koronavirusom.

screen shot You Tube

Film sadrži i poruke ljubavi, nade i zahvale onih koji su trebali predstavljati pojedine zemlje sudionice najvećeg televizijskoga glazbenog showa, među kojima je i Damir Kedžo.

Posebnu je pak poruku uputio nizozemski pjevač Duncan Laurence, koji je s baladom Arcade pobijedio na prošlogodišnjem Eurosongu.

Podsjetimo i kako je u ožujku Referentna skupina za Euroviziju donijela odluku da se pravila neće mijenjati i da se za Eurosong 2021. prijavljuju nove pjesme. Na svakoj je televizijskoj kući odluka hoće li slati istog izvođača koji ju je trebao predstavljati ove godine ili nekog novog.

U subotu 16. svibnja u 21 sat na Prvom programu umjesto finala Izbora za pjesmu Eurovizije gledat ćemo uživo iz Nizozemske zamjenski dvosatni show Eurovizija: Europe Shine a Light kojim će se predstaviti svi nesuđeni natjecatelji ovogodišnjeg otkazanog natjecanja, pa tako i hrvatski predstavnik Damir Kedžo.

Čitajte i:


Na Eurosong 2021. mora ići druga pjesma, upitno je hoće li je pjevati Kedžo

Damir Kedžo oglasio se nakon otkazivanja Eurosonga: 'Uvjeti su zastrašujući, treba čuvati zdravlje'

Kakve su zvijezde nekad osvajale Doru! Besprijekorna Doris uspjela je unatoč sabotažama, a Maja Blagdan oborila je rekord

Linker
18. travanj 2024 16:45