odlazak Helen McCrory

Damian Lewis oplakuje preminulu suprugu riječima koje slamaju srca: ‘Sjala je jače nego što biste ikad mogli zamisliti‘

Britanski glumac Damian Lewis (50) zvijezda hit serija ‘Domovina‘ i ‘Milijarde‘ oplakuje preminulu suprugu Helen McCrory, majku njihove dvoje djece te joj odaje počast dirljivim riječima koje slamaju srca.

Nakon borbe s rakom, u 53. godini preminula je glumica Helen McCrory, a njezin suprug koji je ostao ožalošćen uz kći Mannon (14) i sina Gulivera (13) napisao je hvalospjeve za voljenu suprugu i majku za koju je kazao u The Sunday Timesu da je bila ‘briljantnija osoba nego što je bila glumica‘.

‘Bila je omiljena. Nikad nisam nikoga poznavao tko je tako svjesno širio sreću‘, napisao je Lewis koji se s Helen vjenčao 2007. godine. Istaknuo je kako je sama Helen pomogla obitelji da prihvate njezin odlazak te ih je više mjeseci pripremala za to, rekla im da ne budu tužni jer je živjela život onako kako je željela, a sretna je bila do samog kraja. Živjela je po principu dobrote i velikodušnosti. Istaknuo je kako je uvijek činila sve da se svaka osoba koju je upoznala osjeća posebno.

image
TAMMIE ARROYO/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

„Nikad nisam poznavao nikoga tko je toliko uživao u životu. Njezina sposobnost da uživa u sadašnjosti i trenutku bila je inspirativna. Imala je sposobnost da svoju pozitivnu energiju širi na druge. Zahvaljujući tome naša djeca u sebi imaju neustrašivost, pamet, znatiželju, talent i ljepotu svoje majke", priča Lewis.

Damian Lewis potvrdio najgoru vijest: ‘Preminula je okružena ljubavlju obitelji i prijatelja‘

image
STEVE PARSONS AFP

Smatra kako je najveći i najfiniji čin hrabrosti i velikodušnosti bio ‘normaliziranje njezine smrti‘.

„Nije pokazala strah, gorčinu, samosažaljenje, samo nas je naoružala hrabrošću da nastavimo i inzistirala je da nitko ne bude tužan, jer je ona sretna. Bila je meteor u našem životu”, piše glumac.

Prije smrti Damiana je potaknula da krene dalje i živi život kakav zaslužuje.

image
DANIEL LEAL-OLIVAS AFP

"Prije samo nekoliko tjedana rekla nam je iz svog kreveta:‘Želim da tata ima djevojke, puno njih, morate je svi opet voljeti, ljubav nije posesivna, ali molim te da pričekaš bar da sprovod završi prije nego nekoga upecaš‘”, otkrio je glumac zaključivši da je posljednjih mjeseci sjala jače nego što biste mogli zamisliti da bi i najsjajnija zvijezda mogla zasjati...

Linker
25. travanj 2024 14:03