optimističan je

Dado Ćosić otvoreno progovorio o borbi s koronom: ‘Nije ni nalik gripi. Puno je zeznutije‘

Glumac zagrebačkog ZKM-a zahvaljujući cijepljenju imao je lakše simptome bolesti.

"Ovu svoju koronu pokušavam sagledati s nekoliko aspekata. Kako sam dva put cjepljen, nisam imao jako simptome, ali sam izgubio okus i miris. Čudno mi je naravno, jesti hranu koja nema nikakav okus, izgubio sam i apetit, ali sada razmišljam koliko nam je hrana zapravo ugoda, a koliko potreba", govori Dado Ćosić, glumac zagrebačkog ZKM-a koji je prije pet dana osjetio prve simptome korone i o tome javno pisao na svom facebook profilu.

No, sada se osjeća puno bolje, nema temperaturu, bol u sinusima se smirila, ali u izolaciji mora ostati još pet dana kako propisuju epidemiološke mjere.

Čitajte i: Zagrebački glumac voli second hand robu: 'Kaput s Hrelića nosit ću zauvijek, ali cipele moraju biti po mjeri'

- Ukratko bih vam iz osobnog iskustva podijelio zašto cijepljenje ima smisla. Prije točno četiri dana pojavili su mi se prvi simptomi. Groznica, pritisak u sinusima, temperatura mi se digla do 38,5 i to je jedini puta da sam popio lupocet. Sutradan mi je temperatura varirala između 37,4 i 37,8 i ništa nisam pio jer su mi rekli da tablete uzimam samo ako imam temperaturu veću od 38. Nije se više niti jednom popela i pustio sam tijelo da samo odradi borbu s virusom…. Drugu dozu sam primio prije pet mjeseci. Činjenica, znanstveno dokazana, da cjepivo funkcionira, a upitna je samo njegova dugotrajnost. Pa će možda trebat treća ili četvrta doza, nebitno. Protiv gripe se cijepimo svake godine. A ono što sam ja osjetio prva dva dana nije ni nalik gripi. Mnogo je zeznutije. Pa evo, ako nas dosezi 20. stoljeća u vidu svih bolesti koje su istrebljene ili drastično smanjene uporabom cjepiva nisu nagovorile da se cijepite, sumnjam da će vas i ovaj moj iskaz uvjeriti. Međutim, optimističan sam. Mislim da je sumnja u cjepivo evolucijski korak unazad. S drveća smo sišli jer je na zemlji bilo izdašnije. Nećemo valjda opet u krošnje? – napisao je na društvenim mrežama sretan što je za razliku od necijepljene osobe od koje se zarazio, prošao sa laganim simptomima.

image

Dado Ćosić.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Iako je u izolaciji još nekoliko dana, krenuo je raditi probe za novu predstavu 'Kamen' koju ZKM priprema u koprodukciji s Beogradskim dramskim teatrom - ali ovaj puta preko video linka. Izolacija mu kaže, teško ne pada jer konačno ima vremena čitati i pogledati sve što je propustio, a kako živi sam ovo prisilno slobodno vrijeme itekako si zna dobro organizirati.

Linker
19. travanj 2024 01:00