Dizajner otkriva

Christina Aguilera oduševila u kostimima Zigmana: ‘Javili su mi da je oduševljena i to mi je dovoljno‘

Hrvatski dizajner još je jednom svojim kreacijama opremio jednu od najvećih zvijezda za vrlo važan nastup, ispričao nam je kako je izgledala suradnja.

Još jedna velika čast i priznanje za našeg dizajnera Juraja Zigmana, odigrala se na pozornici People's Choice Awardsa na kojoj je pop zvijezda Christina Aguilera zablistala u čak dva kostima našeg modnog dizajnera. Ovaj nastup je za pjevačicu bio iznimno bitan, jer joj je nakon njega uručena nagrada Music Icon Award 2021.

Christina je za početak showa na sebi je imala crnu haljinu, a na pozornici se presvukla u drugi outfit - žuti kombinezon inspiriran njenim kultnim spotom "Dirty". Kako je rekao Juraj Zigman u razgovoru za Gloria.hr, pjevačica je iskazala želju da opet želi nositi Zigmana za tako važnu manifestaciju, budući da su već uspješno surađivali na njenim prijašnjim nastupima.

"To je super, ali rok je bio nemoguć, imali smo doslovno četiri dana za posložiti sve s njenim timom, a zatim kostime dostaviti prvo u New York pa od tamo u LA. Oko same dostave smo imali dosta problema, no na kraju je sve super ispalo", ispričao nam je Zigman.

Dizajner kojeg vole svjetske zvijezde otkrio nam je da njegov tim radi i na puno većim projektima kojima se veseli.

"Imam osjećaj da s godinama što više radimo, takve projekte nema greške kod nas, i zato nam se stalno vraćaju. Stalno nešto radimo, ali rokovi su uvijek katastrofalni", kazao je Zigman i pojasnio da period dogovaranja 'na daljinu' putem skica uvijek traje dulje, no u trenu finalne odluke do roka isporuke bude premalo dana.

image

Christina Aguilera za nastup na People's Choice Awards željela je nositi dizajn Juraja Zigmana.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Christina Aguilera nosila je dva kostima rađena isključivo za nju po mjeri. "Dogovaramo sa stilistima koncepte. Dobijemo dosta široke 'mood boarde', gdje se vidi sve - od rasvjete do scenografije - dolazimo do zajedničkog rješenja za tu zvijezdu tako je bilo i kod Christine... Iz svog iskustva, što god sam radio, htjeli su ono što ja radim, da se vidi da je to Zigman. Nisam dobio neki zadatak, da se radi po tuđoj zamisli. Žele da je to tako korzetirano u mom stilu tu se previše ne petljaju", opisao nam je kako je izgledala i ova njegova posljednja suradnja.

image

Dizajner joj je osim crne haljine, izradio i žuti kostim.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zigman o kreaciji koju je radio za Jeffree Stara: ‘Inspirativan je, dao mi je slobodu - obožavam raditi s njim‘

Tim stilista našem dizajneru dođe s nekom okvirnom idejom, a zatim on razvija svoju kreaciju potpuno autonomno - naravno u konzultacijama s timom. "Važne su boje, važno je posložiti nešto što žele. Tu su htjeli da ima dodirne točke sa spotom 'Dirty', da ima veze s dramatičnim ulaskom na stage u toj haljini, drugo je sve na meni", ispričao je kako izgleda kreativan proces prije samog šivanja.

Najveći kompliment

image

Kostim je inspiriran njenim legndarnim spotom 'Dirty'.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Ono što mu je najveći kompliment je to da mu se sve te zvijezde uvijek vrate, kaže, nikad nije radio s nekim velikim imenom da opet nisu poslije surađivali. "Sada opet dogovaram Nicki Minaj, po osmi put. Drago mi je i siguran sam da se sve te žene super osjećaju u tim kostimima, drugačije je, zapamte ga. Nije da sam samo jedan od njih sto tamo. To mi je najveći kompliment mom radu - da se vraćaš. I da nisam slučajnost, da nisam samo slučajno izabran, jer je stilist donio hrpu robe...", iskren je Juraj Zigman.

Od Christininog tima dobio je komplimente već pri njenom isprobavanju kostima. "Kako su stvari dolazile tako je isprobavala, javili su mi da ne brinem da je sve savršeno i ona je oduševljena. To mi je dovoljno", dodao je.

Pogledajte video

Izazov u ovim kreacijama je da je pjevačica cijelo vrijeme na sebi imala žuti kostim ispod haljine, no to se nije smjelo primijetiti. "Sve je išlo uživo, za presvlačenje je imala nekoliko sekundi. Sve je bilo na čičak, u tome sudjeluju plesači. Imali su probe da to sve uvježbaju", opisao nam je kreator. Svjestan je koliko kvalitetno može isporučiti željene kostime najvećim zvijezdama današnjice i kako je kazao sada ga samo takvi projekti i zanimaju

Linker
19. travanj 2024 16:27