POSLJEDNJI TRENUTAK

Chris Noth otkrio pravu istinu koja stoji iza Facine sudbine: Evo zašto Carry nije zvala hitnu pomoć

Djeluje da bi kraj bio puno manje dojmljiv da su gledatelji ostali smrznuti pred prizorom Carrie kako prebire po torbici dok njezina dugogodišnja ljubav umire.

Do sada su već i ptićice na grani čule da nova sezona kultne serije Seks i grad pod nazivom 'I tek tako' krije puno neočekivanih ali i tužnih trenutaka koje doživljavaju glavne junakinje Carrie, Miranda i Charlotte, no jednu stvar nitko nije mogao predvidjeti.

Prvo da vas upozorimo - ako niste još pogledali prve dvije epizode "I tek tako" ('And Just Like That'), svojevrsnog nastavka "Seksa i grada", nemojte dalje čitati jer slijede spoileri.

Faca doživi srčani udar nakon što je završio svoju 1000. vožnju na sobnom biciklu i na kraju tragično umire u svom luksuznom tušu, baš kad se Carrie Bradshaw vraća kući s klavirskog recitala. Hvataju pogled s druge strane sobe prije nego što mu ona potrči u pomoć i drži ga u naručju dok ne umre, piše E!News.

Neki kažu da se to očito moglo izbjeći, a gorljivi obožavatelj Seks i grada, slavni komičar i glumac Jonah Hill je rekao: "Ali zašto Carrie nije odmah nazvala hitnu?!"

E! News je za mišljenje upitao kardiologa koji je rekao: "Faca bi vjerojatno umro bez obzira na to je li Carrie pozvala hitnu ili nije". Sada je konačno i Chris Noth (67) odlučio gledateljima objasniti zašto je njegov lik zaista umro.

image

Carrie i Faca

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Pogledala sam ‘I tek tako‘ i doživjela šok za šokom: Premalo humora, nimalo seksa i ono ključno - što je s modom?

Noth se prisjetio razgovora s redateljem Michaelom Patrickom Kingom, rekavši za Vogue: "U jednoj stvari smo se Michael i ja složili: oboje smo to nazvali Bonnie i Clyde trenutak, a to je onaj trenutak kada će Bonnie i Clyde biti pogođeni mecima. Oboje gledaju jedno u drugo, Warren Beatty i Faye Dunaway. Oboje znaju da je to kraj", rekao je Faca.

Slavni 67-godišnji glumac je nastavio: "Znali smo da to moramo imati u scenariju, da jednostavno ne bih trebao umrijeti sam u kupaonici. Morao je postojati taj zadnji trenutak bez riječi, bez otrcanog dijaloga, samo pogled, i mislim da je King to tako lijepo napravio", zaključio je Chris Noth.

Dakle, prema zvijezdi serije Seks i grad, kada je Carrie posljednji put pogledala Facine oči, to im je kao paru donijelo poetski trenutak.

image
ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Glumice iz nastavka 'Seks i grada' samo za Gloriju govore o starosti, seksualnosti, modi i smrti

“Bilo je jako važno za oboje pronaći način da provedemo taj posljednji trenutak zajedno, a ne da ona uđe i nađe me mrtvog u kupaonici”, rekao je Noth pa nastavio: "Zato mi je bilo bitno da se vratim u seriju. A ostalo je samo kemija sa Sarom Jessicom jer se poznajemo već dugo vremena".

Djeluje kao da bi kraj bio puno manje dojmljiv da su gledatelji ostali smrznuti pred prizorom Carrie kako prebire po torbici dok njezina dugogodišnja ljubav umire.

Tijekom intervjua, Noth je također otkrio da nije uvijek bio spreman vratiti se na ponovno snimanje serije te umrijeti na ekranu. No, zahvaljujući načinu na koji se to odigralo, Noth je za Vogue rekao: "Uvijek znam da će se Michael Patrick King brinuti o meni, u pisanju, snimanju i montaži, tako da sam se osjećao vrlo ugodno s umiranjem".

Čitajte i: Živ je! Urnebesna reklama za Peloton oživjela je Facu, a posrijedi je genijalni marketinški trik

"Sve stvari završavaju i bilo je vrijeme da i on ode, osim ako nećemo raditi scene iz braka u Seks i grad stilu", dobacio je. "Nismo imali više kamo s Facom osim šest stopa ispod", zaključio je.

Dok je u seriji umro, u reklami je itekako živ. Naime, Kako ne bi riskirali krah industrije sobnih bicikala, iz tvrtke Peloton sjetili su se genijalnog marketinškog trika - angažirali su glumca Chrisa Notha za novu reklamu pod nazivom "He's alive" (Živ je) u kojoj njegov lik Faca sjedi uz kamin s Allegrom, svojom virtualnom trenericom iz serije.

"Život je prekratak da ne odradimo još jedan trening", kaže kriptično Faca, a iz njegove je rečenice posve jasno na što je mislio. Nakon toga, voice-over nabraja sve razloge zašto je bicikliranje dobro za naše zdravlje.

Podsjetimo, prve dvije epizode nastavka Seks i Grada dostupne su na HBO GO, a nova epizoda izlazi 16. prosinca.

Linker
31. siječanj 2023 07:56