NETFLIX/THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA
Službeno je!

Bridgerton ide u drugu sezonu: Romanse i spletke britanskog visokog društva opet ćemo gledati na Netflixu

Poznata streaming platforma obznanila je planove za drugu sezonu uspješne serije, ni mjesec dana nakon njene premijere.

Poznata streaming platforma obznanila je planove za drugu sezonu uspješne serije, ni mjesec dana nakon njene premijere.

Ljubitelji povijesnih drama došli su na svoje. Nakon uspjeha prve sezone serije “Bridgerton”, Netflix je najavio i drugu sezonu serijala čija se radnja događa u 19. stoljeću u Londonu. U osam epizoda prve sezone osmero braće i sestara obitelji Bridgerton pokušava naći svoje mjesto među londonskom elitom, a dokazani recept - priča puna skandala, zapleta i intriga te raskošnih povijesnih kostima - pred male je ekrane prikovala milijune gledatelje.

Radnja se temelji na bestselerima spisateljice Julije Quinn, tvorac serije je Chris Van Dusen, a jedna od izvršnih producentica Netflixove uspješnice je Shonda Rhimes, koja je producirala i popularnu seriju “Uvod u anatomiju” te “Scandal”, “How to Get Away with Murder”, “Private Practice”, “Station 19" . Stoga je još 2017. uspjela potpisati ugovor s Netflixom vrijedan čak 150 milijuna dolara. A svaka nova uspješnica poznatoj će producentici omogućiti pregovore o još većem honoraru.

image
Premijera prve sezone serije "Bridgerton" bila je za Božić 2020.
HOLLYWOOD ARCHIVE/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

U traileru za "Bridgerton" likovi nose kostime koji su krojem, materijalima i detaljima karakteristični za 19. stoljeće, a lady Whistledown, koju je utjelovila Julie Andrews, najavljuje skandale i afere, koji će biti i dio nove nove sezone o regentskom Londonu.

Među pet najgledanijih serija

Prema najavi Netflixa, ni u nastavku neće nedostajati brojnih spletki i pikanterija. Dok se radnja prve sezone vrtjela oko Daphne Bridgerton, koju je utjelovila Phoebe Dynevor, koja okružena neiskrenim i prijetvornim krugovima londonskog visokog društva pokušava osvojiti idealnog ljubavnog partnera, markantnog vojvoda Hastingsa, kojeg tumači Regé-Jean Page, u središtu druge sezone je junak druge Quinnine knjige “Vikont koji me volio”, Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) koji traži svoju vikontesu.

image
Rege-Jean Page glumi lik Simona Basseta.
HOLLYWOOD ARCHIVE/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

S obzirom na to da se i Lady Whistledown poziva na Anthonyja u svojoj najavi, očito je da će u drugoj sezoni on prolaziti sve ono što je u prvoj prošla njegova sestra, Daphne Bridgerton. Netflix je nedavno objavio da seriju gleda više od 63 milijuna kućanstava što ju je dovelo među pet najgledanijih serijala od početka emitiranja na malim ekranima.

Linker
26. travanj 2024 00:13