Biljana Blivajs
Vikend šaputanja

Branimir Mihaljević o Indiri: 'Ponekad teže pratim njezin tempo'

Poznati skladatelj, aranžer i glazbeni producent Branimir Mihaljević treći put ide na Eurosong i sada ima vrlo ambiciozne planove - čvrsto vjeruje, ako ne pobjedi, pjesma će biti u prvih deset.

Njegov autorski rad u domeni zabavne glazbe broji stotine pjesama koje su otpjevali neki od najpopularnijih izvođača u regiji među kojima su Željko Bebek, Crvena jabuka, Oliver Dragojević, Mišo Kovač, Zlatko Pejaković, Giuliano, Nina Badrić, Severina, Luka Nižetić, Franka Batelić, a on ne odustaje od toga da iz trećeg puta proba osvojiti Eurosong...

Što vam je bilo najlakše, a što najteže u suradnji s Indirom?
- S Indirom je odlično surađivati, ništa nam nije teško, iako ponekad teže pratim njen tempo jer ipak nitko nema toliko energije kao ona.

Zagreb, 140918.
Studio Hanza media.
Na fotografiji: Indira Levak, pjevacica.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs

Je li energična bila u studiju?
- Indira je Indira. Nema takve dvije. Uvijek je energična. Veliki radnik.

Zašto je po vama pjesma idealna za Eurosong?
- "You Will Never Break My Heart" je brza, energična i ima sve elemente - kako glazbene, tako i scenske, koje pjesma za Eurosong treba imati. Nikada do sada nismo poslali takav tip pjesme, ali čvrsto vjerujem da ćemo, ako pobijedimo na Dori, biti u top deset na Eurosongu.

Koliko puta ste u bogatoj karijeri išli na Doru, što najviše pamtite?
- Nisam brojao... bilo je nastupa, pjesama... Svakako pamtim 1998. kada sam pjevao i bio treći sa “Daj, daj” i 2010. kada smo nakon pobjede na Dori s Feminnemom bili četvrti na kladionicama. Dva puta sam bio na Eurosongu, možda je ovo treća sreća?!

Zagreb, 140918.
Studio Hanza media.
Na fotografiji: Indira Levak, pjevacica.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs

Iza vas je uspješna godina, jeste li posebno ponosni na suradnju s Frankom?
- Imao sam stvarno odličnu godinu koja je rezultirala brojnim nagradama i to prvenstveno zbog pjesama koje sam napisao za Franku, ali i za Željka Bebeka. No i ostali izvođači, Luka Nižetić, Giuliano, a svakako i Indira imali su uspješne singlove u ovoj godini. Svakako, godina koja će mi ostati u sjećanju, a i puno nagrada s polica će me podsjećati na nju.

Zagreb, 190218.
Skladatelj, aranzer i glazbeni producent Branimir Mihaljevic, fotografiran u svom glazbenom studiju.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Zašto ste toliko uspješni kad radite s Frankom?
- Franka i ja pronašli smo se u zajedničkom razmišljanju o glazbi, koji puta ona vuče na jednu stranu, a ja na drugu, ali uvijek zajedno nađemo pravo rješenje. Iznimno je talentirana i zna što želi. Svakako moram spomenuti i odličan tim koji stoji iza nje i pazi na svaki detalj, ali zato je sve ovako kako treba biti.

Linker
19. travanj 2024 05:19