borba za skrbništvo

Brad Pitt potpuno razočaran! Sudac koji je presudio u njegovu korist u sporu s Angelinom naprasno uklonjen sa slučaja

Nakon što je privatni sudac odredio da Pitt može više vremena provoditi sa svojom djecom koju ima iz braka s Angelinom Jolie, isti je uklonjen iz slučaja, čime je presuda o skrbništvu poništena.

Holivudski glumac Brad Pitt, čini se, nije sasvim zadovoljan s pitanjem skrbništva djece koju ima s Angelinom Jolie. Brad je podnio tužbu Vrhovnom sudu u Kaliforniji kako bi uložio prigovor na nedavno izuzeće privatnog suca Johna Ouderkirka iz njihovog slučaja.

Naime, ovime je zapravo poništena prethodna presuda kojom se zvijezdi filma 'Bilo jednom u Hollywoodu' odredilo da može više vremena provoditi s njegovo petero mlađe djece. U tužbi se navodi da je povlačenje suca iz slučaja "učinkovito preokrenulo ustavno odobren privremeni sudački sustav u Kaliforniji" i da sada "otvara vrata izazovima za izuzeće u bilo kojem trenutku tijekom slučaja, čak i ako je stranka koja je podnijela zahtjev već dugo bila obaviještena o navodne razloge za diskvalifikaciju".

Čitajte i: Angelina Jolie najiskrenije do sada progovorila o razvodu s Bradom: 'Postala sam nebitna, izgubila sam dio sebe'

U dokumentu također stoji da se postavlja ozbiljno pitanje o tome je li privremeni sudački sustav održiva opcija u kalifornijskom pravosudnom sustavu s velikim zaostacima.

image
Angelina Jolie s djecom.
ENT/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Što to konkretno znači za Brada? Upravo je Angelinin odvjetnički tim zatražio uklanjanje suca - koji radi na tom slučaju od 2016. - jer su smatrali da bi mogao biti pristran u svojim presudama. Brad međutim tvrdi da je Angelina itekako bila svjesna značajne profesionalne povijesti suca Ouderkirka s Pittovim odvjetnikom od samog početka njihove borbe za skrbništvo, ali godinama su čekali da ga uklone.

U izjavi su kazali da žele ponovno razmotriti njegovo vraćanje jer "privremeni sudac, kojeg su imenovale i više puta obnavljale obje strane, bio je nepropisno diskvalificiran nakon što je donio detaljnu odluku utemeljenu na činjenicama nakon dugotrajnog pravnog procesa s više svjedoka i stručnjaka". Angelinin tim nazvao je taj potez "uznemirujućim".

Čitajte i: Turbulentnom razvodu napokon se vidi kraj: Angelina je popustila, Brad Pitt napokon ima razloga za sreću

Angelina i Brad pet godina su se borili za skrbništvo nad šestero zajedničke djece - Maddoxa (20), Paxa (17), Zaharu (16), Shiloh 15), Vivienne (13) i Knoxa (13). Nakon dugotrajne sudske bitke, sudac John Ouderkirk presudio je na proljeće ove godine u Bradovu korist, što očito Angelini nije po volji.

"Njezinom svjedočenju je nedostajalo vjerodostojnosti na mnogim važnim područjima, a dosadašnja odluka oko skrbništva između bivših partnera mora se izmijeniti na zahtjev gospodina Pitta, a sve u najboljem interesu za djecu", stoji u sudskim dokumentima.

Linker
12. travanj 2024 14:40