SUSRET S BIVŠOM

Boris Rogoznica i Doris Pinčić srest će se na Splitskom festivalu: ‘U smirenoj sam fazi života, nema treme‘

Glazbenik se početkom godine pohvalio novim poslom, no nije odustao od glazbene karijere. Ovo mu je prvi Splitski festival, a s nama je podijelio kako se povodom toga osjeća.

Uoči 61. Splitskog festivala koji će se i ove godine održati na Prokurativama, razgovarali smo s izvođačem i pjevačem Borisom Rogoznicom. Ovo mu je prvi nastup, a najavio je i premijeru nove pjesme “Ne'ko kao ti”. Festival će, uz voditelje Duška Ćurlića i Jelenu Lešić, voditi i njegova bivša supruga Doris Pinčić. Par je nakon razvoda ostao u dobrim odnosima, a zajedno imaju i dvoje djece pa Splitski festival zasigurno nije prva prilika u kojoj su se sreli. Otkako je single, Rogoznica se posvetio sebi - radi na glazbenoj karijeri, no to nije jedini njegov posao.

Nastupate prvi put na Splitskom festivalu, kako se pripremate? Je li prisutna trema?

- Moram vam priznati da nemam treme. Nalazim se u nekoj smirenoj životnoj fazi u kojoj nema mjesta za tremu bilo koje vrste. Već dugo se pripremam, redovno idem na satove pjevanja kod svoje profesorice Denis Vasilj, koja je izvrstan mentor i prijatelj. Te pripreme ulijevaju samopouzdanje i sigurnost da će sve proći dobro po pitanju ovog nastupa, sa druge strane, nemam velika očekivanja.

image
Boris je spot za novu pjesmu snimao u Splitu.
ZORAN GLADOIć

Na Splitskom festivalu imate premijeru nove pjesme "Ne'ko kao ti". U gradu pod Marjanom snimate i spot - na kojim sve lokacijama?

- Split je moj studentski grad. U njemu sam boravio od 2005. do 2009. godine i trajno je ostao u mom srcu i sjećanju. Imao sam veliku želju da spot snimimo u Splitu, na istim onim lokacijama koje sam najviše posjećivao sanjareći kako ću jednom nastupati na Splitskom festivalu. Upravo zbog toga smo prve scene snimili baš na Prokurativama, zatim splitskoj rivi, Marjanu, zapadnoj obali i tvrđavi Klis iz koje se pruža zadivljujući pogled na cijeli grad i more.

"Meni treba neko kao Ti, Neko da mi dane pozlati, Neko da mi kaže, Bit će dobro sve, I da ovu moju dušu zagrije", jesu li stihovi nove pjesme vaša biografija?

- Autobiografska i autentična je u svakom pogledu, kao i prošla. Antonija ima nevjerojatan „touch“ po tom pitanju. Ove dvije pjesme koje mi je napisala nije radila industrijski, već kao da ih kanalizira iz viših dimenzija i spusti na dlanove u ovozemaljskom obliku. To radi s nevjerojatnom lakoćom, bez kalkuliranja. Stihovi i glazba su predivni, pjevaju o Bogu. Gotovo da nema osobe koja nije osjetila tugu i samoću te se obratila Bogu da joj pokaže put. U mom slučaju, autentičnije od toga ne može. I toga se nimalo ne stidim.

Čitajte i: Modni osvrt na svadbu godine: Doris Pinčić sve je iznenadila kad je otkrila gdje je nabavila haljinu!

Spomenuli ste da je Splitski festival i nova pjesma došla u trenutku kad vam je prestalo biti bitno, iz kojih razloga vam je, pretpostavljamo glazbena karijera, prestala biti bitna?

- Prestalo mi je biti bitno da se dokažem drugima da vrijedim. Prestalo mi je biti bitno tko će što reći i misliti o meni. Prestalo mi je biti bitno dobiti neko priznanje ili nagradu da bih imao potvrdu da sam dobar. Ta faza moga života je prošlost i jedino mi je bitno da tamo i ostane. Sada rezoniram sasvim drugačije, bitne su mi sasvim druge stvari. Prvenstveno da budem dobar prema svojim bližnjima i sebi te da okolini podarim samo najbolje od sebe. U to najbolje spada i ova pjesma, što je neminovno prepoznao i stručan žiri te je uvrstio na festival.

image
Ovo će mu biti prvi nastup na Splitskom festivalu.
ZORAN GLADOIć

Lagano se sve budi nakon pandemije koronavirusa, kako ste vi kao glazbenik reagirali na to?

- Da, naglo je zaustavila sve, a sada se polagano vraća u normalu. Iskoristio sam taj period za rad na sebi i preslagivanje misli u glavi te je sada sve onako kako treba biti. Znate onu, što te ne ubije, to te ojača. Još smo tu, preživjeli smo svi jedan težak period, ali idemo dalje u nove pobjede, avanture i izazove koje će život nedvojbeno opet staviti pred nas.

Jesu li prvi angažmani krenuli i gdje?

- Hvala Bogu jesu, nastupam svaki vikend, od rođendana, vjenčanja, klubova, te sam zahvalan na svakom dogovorenom koncertu.

Linker
19. travanj 2024 00:17