Novi početak

Boris Novković nakon rođenja sina: ‘Patetični tekstovi više nisu dio mog svjetonazora‘

Iako je nedavno dobio sina, zagrebački pjevač priznao je da ima vremena i za pisanje pjesama te da one više ne zvuče kao nekad.

Boris Novković je prije dva tjedna postao četvrti put otac - njegova supruga Iris Volf rodila je zdravog dječaka carskim rezom u KBC Merkur. Ponosni otac potpuno je zaokupiran prinovom, ali ipak ima vremena sudjelovati u glazbenoj emisiji PopRock.hr. Boris, kojeg ćemo moći gledati u ovaj četvrtak, 29. travnja 2021. ima novu pjesmu "Pun mjesec, ti i ja" te je tom prigodom priznao da je promijenio svoj glazbeni izričaj.

Čitajte i: Boris Novković dobio četvrto dijete! Iris rodila zdravog dječaka carskim rezom

"Uvijek sam se naslanjao na taj neki retro zvuk, od Beatlesa do Elvisa Presleyja, doajene koji su započeli taj svjetski pop rock&roll. Rekao bih da pjesma čak ima i malo Elvisa i Lennona", započeo je Boris te je otkrio ponešto i o stvaranju pjesama.

"Kad pišem pjesme, mogu paralelno obavljati više drugih stvari u životu. Nekad sam preveliku ozbiljnost pridavao pisanju pjesama. Idealni uvjeti, sjest za gitaru, gledati kroz prozor, ptičice cvrkuću, dolazi inspiracija – ne dolazi inspiracija, ne možeš se ti inspirirati na silu. Nitko ne zna što je to inspiracija, to je neki signal, impuls koji dolazi iz dubina, iz nekog sveopćeg postojanja koji te posjeti nekad".

image
Boris Novković, Iris Volf i njihova Si u šetnji.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Prokomentirao je i svoje nove tekstove: "Smatram da jednostavno ti patetični tekstovi, gdje se puno tuguje, gdje se puno zamjera, više nisu dio mog svjetonazora", rekao je pjevač koji je sretnu vijest da očekuje još jedno dijete potvrdio sredinom ožujka kada su ga naši fotografi snimili s Iris i njihovom kćerkicom Si kako se druže u jednom zagrebačkom parku.

Čitajte i: Pomirenje, beba i nova pjesma: Iris i Boris Novković u slatkom iščekivanju

"Da, pomirili smo se. Nakon gotovo šest mjeseci Iris se vratila u naš dom, a uskoro očekujemo i prinovu u obitelji. Sljedeći mjesec slavit ćemo dvaput, drugi rođendan naše kćerkice Si, koji je 2. travnja, a potom rođenje sinčića", rekao je Boris koji ima ponovno razloga za sreću nakon što su on i supruga prevladali bračnu krizu i razdvajanje.

Osim Novkovića, u studio PopRock.hra u četvrtak stižu i Mia Dimšić, Jure Brkljača, Terminator i Matija Cvek!

Linker
25. travanj 2024 03:50