Getty Images
Bolna priznanja

Bori se s najtežim stadijem raka i razmišlja o kraju: 'Neke stvari konačno moram reći svojoj majci i mužu'

Karcinom dojke vratio se i prešao u četvrti stadij. Vijesti su to koje je u veljači 2020. godine dobila glumica Shannen Doherty. Otada pa do danas onkolog Lawrence Piro pokušava daljnje metastaziranje bolesti staviti pod kontrolu.

Glumica Shannen Doherty u veljači ove godine dobila je teške vijesti - karcinom dojke joj se vratio, proširio na limfne čvorove i prešao u četvrti stadij. Njezina borba s opakom bolešću traje već godinama pa joj je ovaj udarac bio iznimno bolan. No, prihvatila je situaciju i za magazin Elle ispričala kako se nosi s teškim okolnostima koje su je pogodile. Ovih dana, kaže, pokušava uživati i cijeniti male stvari.

Vijest da joj se karcinom vratio, glumica je bliskim ljudima priopćila na večeri u svom domu. Podršku joj je te večeri dao i njezin onkolog Lawrence Piro, koji je objasnio kakvu medicinsku taktiku će postaviti u borbi protiv širenja bolesti. Osim hormonalne terapije, primat će i ciljani lijek koji bi trebao staviti pod kontrolu metastaziranje bolesti.

Doherty je, kaže, iznimno zahvalna zbog svih koji su uz nju.

"Pokušavam uživati u malim stvarima koje mnogi ljudi ne vide ili uzimaju zdravo za gotovo", ispričala je glumica i otkrila o čemu je razmišljala nakon što je čula da ima četvrti stadij teške bolesti. "Razmišljala sam se nosim li dobru ili lošu karmu, i ako nosim lošu, zašto je tome tako? Počela sam razmišljati o svom životu, svim stvarima koje sam napravila i svim stvarima koje nisam napravila. Kakva sam bila s ljudima", ispričala je zvijezda serije "Beverly Hills".

Razmišljala o oproštajnom pismu i videu

Razmišljala je, priznaje, o tome da napiše pisma i ostavi videoporuke za svoje prijatelje i obitelj. "Neke stvari moram reći svojoj majci. Želim da moj suprug zna što mi je značio. No, kad god dođe vrijeme da snimim i napišem ono što želim, imam osjećaj da sam otpisala samu sebe. Čini se tako konačno, a ja se još ne otpisujem", rekla je Shannen i dodala da se osjeća kao da pred sobom ima još 10 - 15 godina života. "Nisam spremna na odlazak, još uvijek imam života u sebi", zaključila je hrabra glumica.

Podsjetimo, borbu s rakom Shannen vodi od 2015. godine. Zbog bolesti se odlučila na mastektomiju, podvrgnula se svim agresivnim tretmanima koji su joj bili na raspolaganju, a detalje svoje borbe i javno je iznosila, kao što to čini i danas.

Čitajte i:

Brandon i Brenda i dalje su u kontaktu: 'Redovito se čujemo, ona je borac, bila je dobre volje'

Slavna Brenda otkrila zastrašujuću vijest o borbi s rakom: 'Ionako ćete saznati prije ili kasnije, nitko ovo ne zaslužuje'

Suprug je uz Shannen Doherty prošao sve faze liječenja i cijeni svaki trenutak s njom

Linker
19. travanj 2024 02:47