Bivša uzvraća udarac

Borba se vraća na početak: Utučeni glumac izgubio je važnu bitku za podjelu skrbništva nad djecom

Odvjetnici Angeline Jolie uspjeli su udaljiti privatnog suca Johna Ouderkirka iz slučaja borbe za skrbništvo nad djecom kojeg su 2016. angažirali da im pomogne u bolnom procesu razdiživanja nakon raspada braka.

Mučna borba za skrbništvo nad djecom Brada Pitta (57) i Angeline Jolie (46) dobila je novi zaplet. Propao je pokušaj holivudskog glumca osporiti odluku kojom je sudac John Ouderkirk udaljen s njihovog slučaja, a sučeva odluka prema kojoj Pitt smije provoditi više vremena s djecom, više ne vrijedi, izvještava ET online.

Njegovi odvjetnici uložili su žalbu Vrhovnom sudu Kalifornije jer smatraju da je John Ouderkirk, koji je 2014. vjenčao par na njihovom posjedu Chateau Miraval u Francuskoj i pomogao im tijekom brakorazvodne parnice da se situacija u kojoj se bivši supružnici našli, pomakne s mrtve točke - objektivan i korektan. Međutim, Angelina Jolie uvjerena je sudac naklonjen Bradu Pittu.

image
Angelina s djecom.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nimalo joj se nije svidjela njegova odluka u svibnju da će dijeliti skrbništvo nad Paxom (17), Zaharom (16), Shiloh (15) te blizancima Knoxom i Vivienne (13), dok punoljetni Maddox (20) sam odlučuje o druženju s ocem. Stoga se glumica žalila kalifornijskom Žalbenom sudu koji je diskvalificirao suca.

Sad je i Vrhovni sud Kalifornije potvrdio odluku da Ouderkirk, kao privatni sudac, više nije nadležan za taj slučaj. U izjavi za ET online, njezin odvjetnik Robert Olson kaže da zvijezda filma “Eternals” pozdravlja odluku kalifornijskog Vrhovnog suda.

Čitajte i: Brad Pitt potpuno razočaran! Sudac koji je presudio u njegovu korist u sporu s Angelinom naprasno uklonjen sa slučaja

- Usredotočena je na svoju obitelj i zadovoljna što dobrobit njezine djece neće biti vođena neetičkim ponašanjem. Pozdravlja odluku da odbije reviziju jednoglasne odluke Žalbenog suda. Naše pravosuđe daje prednost etici i najboljim interesima djece i neće tolerirati loše postupanje (pravosuđa) kako bi nagradilo interese stranke. Gospođi Jolie je drago što će se obitelj sada razvijati u pozitivnom pravcu- navodi Olson.

Vraćanje na početak

Odvjetnici Brada Pitta za sada nisu komentirali slučaj kao ni činjenicu da udaljavanje privatnog suca - kojeg su on i njegova bivša supruga angažirali 2016. kako bi im pomogao u procesu “razduživanja” nakon rastave - poništava i sve njegove odluke. Dosad su mu dva puta produžili mandat, no kad se sudac proljetos zamjerio Jolie, njezini odvjetnici poduzeli su pravne korake da ga se ukloni sa slučaja.

image
Čini se da se borba za skrbništvo vraća na početak.
ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Pitt je zatražio reviziju te odluke, a u njegovoj žalbi Vrhovnom sudu Kalifornije stoji da je odlazak suca Ouderkirka "učinkovito unaprijedilo ustavom odobren privremeni sustav ocjenjivanja u Kaliforniji dopuštajući diskvalifikacije suca u bilo kojem trenutku tijekom slučaja”.

Borba za skrbništvo nad djecom dok ne postanu punoljetna, čini se, vraća se na početak. Nekad sretan par u jednom se ipak složio: ovog rujna dogovorili su prodaju zajedničke imovine. I to je nekakav uspjeh, kad se ni u čemu drugom ne mogu dogovoriti.

Linker
18. travanj 2024 04:21