U PLESNOM RITMU

Bojanin vikend bit će pun dobrih provoda, od debitantskog nastupa do izložbe

Zagrebačka glumica ovih dana vježba standardne plesove za nastup u showu Nove TV, a veseli se i izložbi našeg proslavljenog slikara Fadila Vejzovića.

Ove nedjelje čeka je debitantski nastup u showu Ples sa zvijezdama, pa kazališna i televizijska glumica Bojana Gregorić Vejzović ovih dana pada s nogu od umora, jer svakodnevno provodi sate i sate na probama za emisiju čije emitiranje započinje 6. ožujka na Novoj TV. Nagrađivana glumica koju pamtimo po ulogama u brojnim televizijskim serijalima i filmovima, te u predstavama na pozornici matičnog Dramskog kazališta Gavella u Zagrebu nakon tri desetljeća ponovno je obula plesne cipele, a na probama prišti energijom i entuzijazmom.

image

Najtecatelji nove sezone Plesa sa zvijezdama: Lucija Lugomer, Jelena Perić, Vlatka Pokos, Albina Grčić, Domenica Žuvela, Ivana Čuljak, Asim Ugljen, Pedro Soltz, Filip Vidović, Sandi Pego, Marko Petrić i Matija Lovrec

NOVA TV

''Ples za mene znači veselje, opuštanje, druženje, sve ono što nam svima u ovim vremenima nedostaje", kaže Bojana kojoj društvo na probama pravi zvjezdana postava nove sezone, a čine je Lucija Lugomer, Jelena Perić, Vlatka Pokos, Albina Grčić, Domenica Žuvela, Ivana Čuljak, Asim Ugljen, Pedro Soltz, Filip Vidović, Sandi Pego, Marko Petrić i Matija Lovrec.

image

Fadil Vejzović u svom ateljeu

MAK VEJZOVIĆ

Dva dana kasnije Bojanu ćemo vidjeti i na otvorenju izložbe Tijelo - Svijet, što je naziv novog ciklusa našeg proslavljenog slikara i grafičara Fadila Vejzovića. Otvara se baš na Dan žena u zagrebačkoj Galeriji Josip Račić, a riječ je o jedanaest radova u kombiniranoj tehnici u kojima umjetnik na maštovit način istražuje temu ženskog tijela.

image

Slika Nika sa Samotrake Fadila Vejzovića

MAK VEJZOVIĆ

Čitajte i: Odabrali smo šest hitova: Nove serije i filmovi koje ćemo u ožujku gledati na Netflixu

"Vejzović u novim djelima ne oblikuje akt, ne opisuje tijelo u njegovoj narativnoj datosti, ne portretira i ne idealizira, već zalazi u tajanstvene predjele ljudskoga bića... Taj svemir istražuje intuicijom umjetnika i na njegovoj karti otkriva nepoznate svjetove", napisao je u predgovoru izložbe njezin autor Milan Bešlić.

Linker
25. travanj 2024 10:38