hrt
PAR IZ SNOVA

Bojan Jambrošić uoči finala: S Ashley nikad nije dosadno, nećete vjerovati što je napravila

Finalisti showa 'Zvijezde pjevaju', Bojan Jambrošić (33) i Ashley Colburn (32), spremni su za pjevački okršaj s Dinom Jelusićem i Tarom Thaller, a međimurski pjevač otkrio nam je kakva je Amerikanka privatno i s čime ga je nedavno ostavila bez riječi, ali s velikim osmijehom na licu.

Već ste imali zajedničku gažu, kako je bilo?

- Pozvali su nas u KBC Zagreb da svojim nastupom obilježimo dan Parkinsonove bolesti i tako glazbom razveselimo sve prisutne, a osobito djecu koja su na drugim odjelima. Nastup je bio više nego odličan, dočekali su nas srdačno i veselo te nas nagradili velikim pljeskom. Bilo je lijepo vidjeti kako je Ashley pjevala bez imalo treme, kao da to radi svaki dan. Bio sam neizmjerno ponosan na nju.

HRT

Koji trenutak u showu smatrate najboljim?

- Ima par trenutaka koje smatramo najboljima... Jedan od njih je prvi nastup, drugi su prve desetke jer nismo znali kakav je to osjećaj kad te publika i žiri nagrade, a Ashley će uvijek pamtiti polufinale u kojem je pjevala svoju najdražu pjesmu "Let it go".

Imaš li poziv u Ameriku u džepu?

- Naravno da da, to je poziv koji neću odbiti. Iako sam puno putovao, još nisam bio u SAD-u, a sada imam prijateljicu koja je pravi turistički vodič pa bi bilo šteta to propustiti.

Kako će izgledati vaš život poslije showa?

Ashley: Snimam novu TV emisiju koja će me opet odvesti na put oko svijeta. U ponedjeljak već krećem prema Kosovu zatim na Sejšele pa Keniju, a na ljeto se vraćam snimati u Hrvatsku.

Bojan: Krećem sa svojim nastupima, a istovremeno se veselim i daljnjem angažmanu u dječjem mjuziklu “Mi o vuku” . Završavam snimanje albuma tamburaške glazbe i snimam singlove za nadolazeći pop album. Tko zna, možda snimim i duet s Ashley!

Što ste međusobno naučili jedno od drugoga?

Ashley: Od Bojana sam naučila mnogo toga. Naravno, prvo je pjevanje i pravilno korištenje glasa, ali i kako se nositi s tremom i pritiskom. Naučio me kako da kombiniram pjevanje, ples i glumu. Ništa od toga nije došlo prirodno, sve sam učila od njega. Sviđa mi se njegova energija na pozornici i upravo mi je to bio poticaj da budem još bolja.

Bojan: Zbog njenog “američkog pristupa”, od Ashley sam naučio kako ništa ne smijem prepustiti slučaju i raditi polovično, već do kraja i punim srcem. Pokazala mi je da su putovanja zabavna i da treba uživati u svakom trenutku te isprobati sve što ti se pruži. I na kraju bih nadodao da sam naučio da osmijeh uistinu djeluje čudesno.

HRT
Ashely i Bojan

Finale stiže, kako ćete ga proslaviti?

- Za početak ćemo se opustiti i zabaviti jer dolaze i svi ostali kandidati pa veselja neće nedostajati. U finalu ćemo zapjevati svoje najdraže pjesme i pokazati što je Ashley naučila ite koliko je napredovala. Veselimo se svemu, ali smo i tužni što ovo putovanje završava.

Reagiraju li na vas gledatelji kad vas sretnu na ulici, što vam poručuju?

- Ljudi nas često zaustavljaju, svi redom s osmijehom na licu i riječima podrške. Sviđa im se što uvijek pripremimo zanimljiv nastup, a posebno im se sviđa što Ashley uči hrvatski.

Ashley ima zaraznu energiju, ima li moć da ti popravi dan?

- Naravno! S Ashley nikada nije dosadno, ne nedostaje anegdota koje unesu veselje u svaku probu. Upravo danas mi je priznalada je pobijedila u utrci na magarcu na Murteru i dobila pehar. Ona je jahala magarca i bila je prva, kako da se ne nasmijem! Najdraže u svemu mi je to što smo stvarno slični, odlično se nadopunjujemo i vesele nas iste stvari.

Bojane, osvojio si njezine roditelje, što su ti poručili?

- Njezini roditelji su stvarno prekrasni i vidi se zašto je Ashley toliko nasmijana i vesela. Od njezinih roditelja dobio sam jedan zanimljivi poklon - prave američke kaubojske čizme. Ugodno sam se iznenadio i to će mi biti odlična uspomena na ovu avanturu.

Imate li poruku za Dinu i Taru?

- Dino i Tara su nas oduševljavali svojim nastupima od samog početka i drago nam je da smo se s njima imali prilike družiti i dijeliti pozornicu. Dini bi poručili neka ostane takav kakav je jer ima super osobnost i neka samo korača naprijed s tim izvanserijskim vokalom, a Tari bi zahvalili na svim divnim trenucima.

A za žiri?

- Žiriju bi samo zahvalili na svoj podršci, komentarima i savjetima koji su nas tjerali da radimo više i bolje. Svako je na svoj način nam dao do znanja što da popravimo kako bi Ashley bila još bolja i vjerujem da nas je na kraju to uz podršku gledatelja i dovelo do finala.

Linker
19. travanj 2024 03:03