JEDI KAO KRALJICA

Blagdanski recept s britanskih dvora: Naučite kako ispeći kraljevske kolačiće za Božić

Sada kada je Božić sve bliže, obožavatelji recepata iz Buckinghamske palače, ovog puta mogu naučiti raditi kolačiće od cimeta u obliku zvjezdica.

Jedna od najvećih prednosti kraljevske pripadnosti je svakako ona koja uključuje nezamisliv broj profesionalnih kuhara koji redovito pripremaju najukusnija jela za obiteljski stol, slavlja i blagdane. Usuret Božiću, ne čudi da brojni kuhari sa dvora imaju pune ruke posla, ali su ipak odvojili vrijeme da javnost počaste receptima ukusnih delicija koje uživaju potomci britanske krune.

U studenome ove godine, na društvenim mrežama Kraljevske obitelji osvanuo je recept klasičnog jela na blagdan posljednje nedjelje prije Adventa- tradicionalno određen dan za pravljenje Božićnog pudinga. Sada kada je Božić sve bliže, obožavatelji ponovno mogu otkriti novi recept iz Buckinghamske palače, a ovog puta riječ je o kolačima od cimeta u obliku zvjezdica.

Čitajte i: Ponovno veličanstvena! Kate Middleton nosi trend sezone: Odjenula haljinu koju je već 'pokazala' prije dvije godine

Slatki keksi izgledaju gotovo prelijepo i za jesti, ali i toliko primamljivo da će oduševiti i one najmanje slatkoljupce. Cijeli recept možete pogledati na službenoj stranici Kraljevskog dvora.

Sastojci

  • 360 g šećera u prahu
  • 85 g bjelanjaka
  • 20 g limunovog soka
  • 300 g mljevenih badema
  • 115 g miješane kore
  • ½ limuna s koricom
  • 12 g mljevenog cimeta
  • ¼ žličice mljevenog klinčića


Priprava

Izmiješati koru dok ne dobijete teksturu paste. Umutiti šećer u prahu, bjelanjak i limunov sok u posebnu smjesu. 1/3 te smjese ostaviti sa strane kako bi se kolačići kasnije prelili tankim slojem. Dodati sve preostale sastojke u ostatak smjese i sjedinite u teksturu tijesta. Razmijesite ga i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Na vrh također stavite papir za pečenje te zajedno s njime razvucite tijesto do debljine 1 cm. Nakon toga smjesu bjelanjka, šećera i limuna prelijte preko tijesta te ga ostavite minimalno sat vremena u hladnjaku. Nakon toga tijesto možete odrezati u željene oblike, a nakon toga pecite u pečnici na 160 C s ventilatorom 12- 15 minuta.

Najbolje je peći samo na donjoj vatri da gornji ostane bijel i ne izgubi boju. Ostavite da se ohladi 30 minuta prije nego izvadite iz pleha. Kolačići se mogu čuvatiu hermetičkoj posudi i do 2 mjeseca!

Čitajte i: Kraljevska božićna čestitka svake je godine sve ljepša: Ovoga puta iza nje stoji poseba priča

Linker
20. travanj 2024 02:04