divno

Bivša prva dama Michelle Obama proslavila je rođendan slavljeničkim plesom, a suprug joj je uputio znakovitu čestitku

Njezin dan bio je povod da joj fanovi poruče da im nedostaje u istočnom krilu Bijele kuće jer je ondje unijela samo njoj svojstvenu energiju i sjaj: pritom se zalagala za dobrobit ranjivih skupina, od čega ni danas ne odustaje.

Slavljeničkim plesom uz rođendansku tortu i taktove pjesme Stevieja Wondera "Happy birthday", Michelle Obama (58) podsjetila je zašto će za mnoge sunarodnjake zauvijek ostati – neprežaljena prva dama. Dosljedna sebi, 58. rođendan proslavila je uz plesne korake, a kratki video s proslave podijelila je na Instagramu.

Bila je to prigoda da joj fanovi, uz najbolje želje, daju do znanja kako jako nedostaje i da, nakon što je ona otišla iz istočnog krila Bijele kuće, taj dio svima znanog zdanja više nema onaj sjaj i ne odiše energijom kakvu je ona unijela.

- Tako sam zahvalna zbog podrške tolikih ljudi. Slali ste mi toliko poruka e-poštom ili ih objavljivali na društvenim mrežama. Svaka pojedina rođendanska čestitka koju sam danas primila, puno mi je znači. Veselim se vidjeti što nas čeka ova nadolazeća godina - objavila je uspješna odvjetnica koja je na američkoj političkoj sceni, tijekom mandata svog supruga, Baracka Obame, predstavila sasvim drugačiji sliku prve dame čiji je utjecaj na politička zbivanja bio decentniji i manje javan od onog koji svojedobno imala Hilary Clinton, no bio je konstantan, "poput tihe vode koje brege dere", odmjeren i usmjeren na dobrobit najranjivijih društvenih skupina - što oni sunarodnjaci za koje se zalagala nikad nisu zaboravili.

Čitajte i: I ove godine isto! Otkrivamo zašto bivša prva dama Sjedinjenih Država nema vremena za slavlje

image

Michelle Obama

ABC/PLANET/PROFIMEDIA

Kako rođendane uvijek slavi radno - čini to godinama, to je zaštitni znak svih njenih proslava – njezin ovogodišnji rođendanski projekt je osvješćivanje sunarodnjaka koji dosad nisu marili za izbore i politiku, da promijene mišljenje.

Već im danima poručuje da imaju glasi koji se može i mora čuti. Radi se, naime, o kampanji za registraciju više od milijun američkih stanovnika u popis birača kako bi mogli glasovati na izborima za Kongres i Senat početkom studenog ove godine. Michelle Obama dala se na raspolaganje civilnim udrugama: pomaže im probuditi "uspavane" građane.

Ljubav i tramontane

Prvu čestitku mladolikoj bivšoj prvoj dami - čiji ten još uvijek budi zavist pa i kad je gotovo bez šminke - uputio je njezin suprug, bivši američki predsjednik Barack Obama (60).

Čitajte i: Barack Obama o braku s Michelle: ‘Život u Bijeloj kući nas je udaljio, bila je usamljena i nesretna‘

- Sretan rođendan, Michelle. Moja ljubav, moj partner, moj najbolji prijatelj - objavio je na Twitteru uz fotografiju s plaže na kojoj je ljubi. Na njegovu znakovitu poruku, ona je odgovorila još zanimljivijom: radi se o odmaranju na kauču u dvoje, uz prisnost koja se kali godinama.

Iza njih je 29 godina braka, dvije odrasle kćeri, Malia (23) i Sasha (20), zacijelo su prošli kroz životne "tramontane" o kojima javnost ne zna. Prebrodili su ih s rukom u ruci, kao par čija au odanost i ljubav su neupitni.To joj je, čini se, najdraži rođendanski dar: od ljubavi što je ima,više joj ne treba.

Linker
19. travanj 2024 04:04