novi memoari

Bivša glasnogovornica Trumpovih otkrila pravo lice Melanije: ‘Nije bila zla, ne kao njezin suprug, ali je imala lukavi trik‘

Memoari Stephanie Grisham, bivše glasnogovornice nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i prve dame Melanije Trump, objavljeni su 5. listopada ove godine, a sada izlaze sočni detalji iz knjige naziva "I’ll Take Your Questions Now: What I Saw in The Trump White House".

Kako je opisala u knjizi, Grisham je za vrijeme Trumpove vladavine i rada u Bijeloj kući čula i vidjela štošta, no nije se o tome usuđivala govoriti sve dok nije podnijela ostavku.

To se dogodilo nakon što je Melanija hladno i kratko reagirala na jurnjavu zaluđenika na zgradu američkog Kongresa 6. siječnja. Na Grishamino pitanje želi li tweetati da su mirni prosvjedi pravo svakog Amerikanca, ali nema mjesta bezakonju i nasilju, bivša prva dama je rekla samo 'ne'.

image
Donalda je Grisham nazvala prilično zlim čovjekom.
MANDEL NGAN/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Tresu se brda! Glasnogovornica Trumpovih u knjizi otkriva sve gnjusne situacije s bivšim prvim parom SAD-a

No, to nije jedini detalj iz službe bivše glasnogovornice koja je u memoarima otkrila kakva je doista Melania Trump iza zatvorenih vrata.

"Ona je uistinu vrlo predana majka i provodi jako puno vremena sa sinom i svojim roditeljima. Upravo ta njezina nevjerojatna bliskost s roditeljima me očarala i za to joj skidam kapu. No, predugo je okružena tim Trumpovim likovima i obitelji, stoga se kod nje radi i o preživljavanju. Ona je dobra, iako to zvuči smiješno iz mojih usta, budući da i nije tako lijepo govorila o meni. No, kada ste u njezinom društvu, uvijek će vas ponuditi kavom, vodom, napravit će sve da se osjećate ugodno", otkrila je Grisham.

Odličan smisao za humor

Iako je Melania oduvijek odavala nezainteresiran i hladan dojam u javnosti, Grisham je rekla da njezina bivša šefica zapravo ima odličan smisao za humor.

"Bila je genije za to da se odnosi divno prema ljudima koje zapravo nije niti najmanje podnosila. Jako je dobra u tome, a isto je tako bila jako duhovita i iznimno dobra. Kada je to, naravno, htjela biti. A ako se ne složite sa svime što ona kaže, onda... Nije bila zla, ne kao njezin suprug, ali je poput njega bila tvrdoglava", ispričala je u memoarima.

image
Melania Trump ipak je mnogo utjecala na mišljenje svoga supruga.
SPI/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Melania Trump ‘obučena‘ u luksuz prvi put viđena nakon iseljenja iz Bijele kuće: Vratila se u New York!

Osim toga, Melania je, kaže Grisham, bila vrlo uvjerljiva kada je supruga trebala odgovoriti od nečeg što nije smatrala dobrim te je nju najviše i slušao.

"Mislim da oni imaju ravnopravan odnos i ona je do sada uvijek imala dobar instinkt za neke ljude koji su se pojavljivali u njihovim životima, a koji nisu bili niti najmanje dobronamjerni ili nisu bili od povjerenja", objasnila je Grisham.

Prema njoj se Melania odnosila većinom korektno, no ne i Donald. I prema svojim zaposlenicima je znao imati ispade bijesa, a kada bi ona bila "na tapeti", mirno bi odslušala što joj ima za reći i onda bi ga par dana izbjegavala.

image
Stephanie Grisham
CHRIS KLEPONIS - POOL VIA CNP/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Voljela sam ih i mrzila, a koliko mi nedostaju, toliko se i nadam da ih više nikada neću vidjeti", zaključila je Grisham, o čijoj se knjizi oglasila i sama Melania.

"Iza ove knjige stoji očita namjera. To je pokušaj iskupljenja nakon lošeg rada na mjestu tajnice za medije, neuspjelih osobnih odnosa i neprofesionalnog ponašanja u Bijeloj kući. Neistinom i izdajom nastoji steći relevantnost i novac na račun gospođe Trump", poručili su iz ureda bivše prve dame.

Linker
20. travanj 2024 01:26