Profimedia, Backgrid UK
mladi pjevač hrabro pred publiku

Bilo je suza kad je počeo govoriti: 'Danas sam se na pozornicu prvi put popeo bez tableta'

Nije tajna da kanadska glazbena superzvijezda Shawn Mendes (20) pati od anksioznosti, zbog koje je uslijed psihoterapija uzimao i tablete. Progovorio je o poremećaju koji ga prati, ali i činjenici da se osjeća dovoljno jakim da odbaci medikamente.

Popularni pjevač, tekstopisac i model Shawn Mendes uzimao je lijekove, tzv. beta blokatore, kako bi smirivao anksiozna stanja koja su znala biti tako intenzivna da se obratio i psihoterapeutu. Svojim je obožavateljima u emotivnom govoru javno priznao: 'Kao izvođač postaješ nervozan, katkad potpuno iskočiš iz tračnica i stvari postanu prenaporne. Tu su medicina i druge stvari koje ti mogu pomoći, ja recimo meditiram. No, uzimao sam i beta blokatore, lijekove koji usporavaju rad srca pa si manje pod stresom i slobodnije dišeš', poručio je s pozornice u škotskom gradu Glasgowu, na koju se popeo u sklopu svoje svjetske turneje koja je u punom jeku.

Potom je nastavio: 'Osjećam da vam moram reći jer sam te lijekove uzimao posljednjih godinu dana kako bi se smirivao uoči nastupa. Morao sam vam to reći tim više što je danas prvi dan da sam se na pozornicu popeo bez tableta. No danas znam da ako je čovjek nervozan zbog nečega, to samo znači da mu je stalo, a meni je više nego do ičega na svijetu stalo do vas, dragi ljudi, zato mi se ruke tresu'.

BGUK_1541504 - Manchester, UNITED KINGDOM  - Canadian singer-songwriter Shawn Mendes live in concert at The Manchester Arena in Manchester

Pictured: Shawn Mendes

BACKGRID UK 7 APRIL 2019, Image: 424927518, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

Vijest je osvanula i na Twitteru, gdje se nižu riječi podrške pjevaču, a mnogi mu izražavaju zahvalnost što je javno progovorio o problemu koji muči tolike mlade ljude. Bilo je i onih koji su priznali da su pustili suzu zbog pjevačeva hrabrog istupa.

Shawn je već prije govorio da je 'najnervozniji tip na svijetu'. 'Moja publika odrasta sa mnom. Ne bojim se da ću je izgubiti i neću glumiti da imam samopouzdanja, kad šaljem drukčije vibracije. Ja sam najnervoznija osoba na svijetu. No, ono što sam počeo uviđati je da sam nervozan zbog stvari do kojih mi je stalo, a to vam mnogo govori', govorio je slavni pjevač i prije godinu dana.

Linker
19. travanj 2024 09:42